Normaal gesproken ben ik niet zo heel erg van het tekenen van online petities. Maar vandaag kwam ik een bijzondere campagne tegen: The Most Powerful Arm Ever Invented. Deze campagne roept je op te tekenen voor klinische studies, die nodig zijn om een genezing te vinden voor Duchenne spierdystrofie. 

Duchenne spierdystrofie (DSD) is een terminale aandoening die de spieren aantast en bij 1 op de 3500 kinderen voorkomt. Zonder het geld voor klinische studies, kan de ziekte geen halt toegeroepen worden. Save Our Sons en de Duchenne Foundation werken er hard aan om $1.750.000 ,- aan donaties op te halen. Met de petitie willen ze de Australische regering oproepen dit geld te verdubbelen.

De campagne

In de campagne zie je Jacob. Hij is 19, heeft Duchenne en kan zijn armen sinds lange tijd niet meer gebruiken. Toch kun je hem laten schrijven. Door middel van een speciaal voor deze campagne ontworpen robotarm, die het handschrift van Jacob nabootst. En die jouw facebook-naam, omzet in een handtekening op de petitie.

Hoe het precies werkt, zie je het beste in onderstaande video’s. Als je pertinent tegen online petities bent, kijk ze dan vooral niet. De kans is groot dat je erdoor geraakt wordt en wilt tekenen…

The Making of The Most Powerful Arm Ever Invented from Most Powerful Arm on Vimeo.

Campagne video: The Most Powerful Arm Ever Invented from Most Powerful Arm on Vimeo.

Bewijs dat de arm werkt

Als je ervoor kiest de petitie met je facebook-naam te tekenen, zie je direct daarna op de livestream dat de robot je naam schrijft.
Het bewijs is hieronder te zien. Pretty impressive. En nu maar hopen dat het helpt.

duchenne

0 Shares:
Dit artikel is 1.932 keer gelezen