We hebben weer een beetje zon op onze huid gevoeld en de jas was eindelijk weer even écht overbodig. Dus als je nog niet bent begonnen.. Het is tijd om je lijf weer klaar te stomen voor de zomer!

Natuurlijk is het iets wat elk jaar weer terugkomt. Ik moet zeggen dat ik het eigenlijk een beetje stom vind, ja stom. Dat we in ene in het voorjaar weer ‘moeten’ zodat we er bij het zwembad straks weer als een modelletje bijliggen. Ik ben niet hooked aan het mode ideaal maar moet toegeven dat een flubberbuik toch niet zo lekker voelt dan wel oogt. En ik zwem en dans dan ook nog eens het hele jaar door maar hou ook van lekker eten :-) zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan. Genoeg gemekker, aan de slag!

Bewegen

iPhone-Workout

Dat moet, hoe dan ook, liefsts elke dag. Maar wát dan en hoe lang en hoe hou je de variatie erin en wat als ik maar 5 minuten heb? Sworkit baby! Sworkit Pro is een app die tal van oefeningen bevat en ze voor jou op een rijtje zet binnen de tijd die je hebt. Fijn aan deze app is dat de keuze begint bij 5 min. Lekker laagdrempelig. Zo kun je even 5 minuten tussen opstaan en douchen een paar oefeningen doen zonder slaap op te offeren.  Wat ik nu vaak doe is twee of drie keer een 5 min set achter elkaar. Vanmorgen bijvoorbeeld: 5 cardio om lekker warm te worden, 5  full body strenght voor de power en 5 full body stretch als cooling down.

De app varieert zelf voor je, je krijgt steeds een andere samenstelling en dat is fijn voor de afwisseling. Je kan ook zelf specifieke oefeningen uitkiezen en ga voor de optie ‘anything Goes’ als je niet kan kiezen of je wilt laten verrassen.

De app zegt hardop welke oefening je moet doen en wanneer je bijvoorbeeld van been moet wisselen. Verder zie je de teller van je totale workout en van de oefening. Een plaatje zodat je weet wat te doen en anders zet je hem op pauze en bekijk je het filmpje van de oefening. Natuurlijk kun je naderhand je Sworkit delen op Facebook en Twitter maar dat doe ik via een andere app: Lift.

De goede gewoonte volhouden

Met Lift kom je erachter dat jij wel degelijk in staat bent om iets vol te houden. Je stelt een habbit in: iets dat je wilt bereiken. Maak er zelf een aan of sluit je aan bij een van de velen die er al in staan. Dat laatste is leuker want dan ben je niet alleen. Zo is één van mijn habbits ‘stretch in the morning’. Als ik mijn Sworkit sessie heb gehad check ik in en laat weten wat ik deze ochtend heb gedaan. Ik bekijk mijn mede lifters en geef hier en daar ‘props’ aan mensen om ze een steuntje in de rug te geven. Uiteindelijk kun je in de statistieken zien hoe vaak je het per week hebt gedaan en dat geeft natuurlijk een goed gevoel :-)

Ik hoor je denken: ” ‘S morgens? als ik het op een moment geen zin heb is het wel ‘s morgens!” Dat kan wel zijn, maar wanneer doe je het dan? Tijdens je lunchpauze op kantoor.. als je net uit je werk komt.. ‘s avonds als je eindelijk lekker op de bank geploft bent.. daarom. En ‘s morgens word je er lekker wakker van!

Gezond en gevarieerd eten

Gezond en goed gevarieerd eten is belangrijk. Je kan natuurlijk gewoon een zak chips leeg eten of een snicker als tussendoortje, maar dan kun je sporten tot je een ons weegt, wat dus niet gaat lukken dan. Om op goeie ideeën te komen kun je gebruik maken Slim Koken van het voedingscentrum, een app vol goede suggesties. Of  Pocket Smoothies voor lekkere sapjes met groente, fruit en zuivel (deze smoothies zijn niet uitsluitend gezond dus kijk goed naar wat erin gaat).

Als je wilt bijhouden of je gezond eet kom je al snel uit bij de calorieëntellers. Maar ik ben er achter gekomen dat die nogal veel tijd en commitment van je vragen. Het invoeren van alles wat je eet is namelijk heel veel werk. Ik heb het uitgeprobeerd met de Apps:  Foodzy, Shapeup, CalorieTeller en Allie. Een uitgebreide review en vergelijking van al deze apps volgt binnenkort.

Het zijn goede apps als je de tijd wilt nemen om al je eten in te voeren, de een is hier makkelijker en sneller in dan de ander. Maar wat geen van de apps echt doet is het duidelijk aangeven of je genoeg varieert. Ik zou het liefst een app willen waarin ik kan aangeven of ik die dag al iets van de schijf van vijf heb gehad bijvoorbeeld. Zodat ik aan het eind van de week kan zien dat ik te weinig vis heb gegeten bijvoorbeeld. Zonder dat ik elke gram die ik binnenkrijg moet noteren. Is dit er al? heb ik deze app gemist? of weet je een ander (beter) alternatief? laat het me weten!

0 Shares:
Dit artikel is 7.426 keer gelezen