Verrassing! Er staan drie nieuwe uitbreidingen van de lievelingsgame van zoon- of dochterlief op je iPhone of iPad. Je kind staat nu hoger in de ranking van dat ene racespel. Leuk voor hem of haar, maar minder leuk voor jouw portemonnee.

De oorzaak van het euvel: je hebt de instellingen voor in-app aankopen niet aangepast. Simplistisch gezegd: aankopen die je binnen een app doet.  Als je iets aanschaft via iTunes of de Iphone beperkingen 1App-store, blijf je nog vijftien minuten ingelogd. Dat is genoeg tijd om extra levels, levens en andere uitbreidingen te kopen. Je kind kan namelijk echt niet tijdens het kringgesprek op school vertellen dat hij alleen de reguliere versie van het spel heeft gespeeld.

Het bedrag kan al gauw oplopen door de pittige prijzen van deze extra’s. Zo schreef de iPhoneclub al eerder een blog over ongewenste aankopen door kinderen. Als lichtend voorbeeld noemen zij de game Smurf’s Village, die jou al gauw een rekening van 45 euro kan opleveren door in-app aankopen.

Hoe nu te handelen?

Iphone beperkingen 2

Door af te spreken dat dit niet mag, doh. Maar dingen die niet mogen vinden kinderen het allerleukst, dus je doet er goed aan om je instellingen aan te passen. Komt ‘ie: ga naar Instellingen>Algemeen>Beperkingen. Stel een toegangscode in. Daarmee kun je belangrijke opties op je telefoon in- en uitschakelen. Vervolgens tik je de optie “Schakel beperkingen in” aan en je voert nogmaals je toegangscode in. Verderop in het menu kun je “Kopen vanuit apps” uitschakelen. De laatste mogelijkheid is om altijd een wachtwoord in te stellen. Vergeet het menu niet af te sluiten.

Wil je de beperkingen opheffen? Ga dan naar Instellingen>Algemeen>Beperkingen, voer je toegangscode in. Druk op Schakel beperkingen uit en voer wederom je code in. Andere beperkingen zijn het installeren, gebruik en verwijderen van apps en het toekennen van een leeftijdsgrens.

0 Shares:
Dit artikel is 3.525 keer gelezen