Het is nog steeds crisis, maar ondanks dat er misschien wat vaker een broodtrommel mee gaat naar het werk hebben we het toch echt niet slecht hier. Niet overtuigd? Ga dan maar eens naar globalrichlist.com.

Global Richlist zet jouw inkomen tegenover alle inkomens wereldwijd. Met als resultaat het percentage van rijke mensen waartoe jij behoor, en dat zal hoog zijn. Of juist laag bedoel ik.. want met een inkomen van bijvoorbeeld € 20.000 per jaar behoor je tot de top 2,33 procent rijkste mensen. Klinkt goed toch? Hoeveelste je bent in de ranglijst lijkt overigens niet direct opbeurend, maar ach, minor detail. Het is weer wel verhelderend dat het uurloon gebaseerd op dit inkomen ruim 10 euro is tegenover ruim 0.30 cent per uur voor een gemiddelde arbeider in Indonesië.

Nog niet overtuigd van je rijkdom? Scrollen dan maar!

globalrichlist.com

Want dan zie je hoeveel jaar iemand moet sparen om jouw jaarsalaris bij elkaar te schrapen. En hoe snel jij een blikje fris hebt verdient en hoe lang een arbeider in Ghana moet werken om de dorst te lessen.

Wat willen ze hiermee bereiken?

Je begint het vast al te snappen. Als je zoveel meer te besteden hebt kun je vast wel een minuutje van je inkomen missen en doneren. Die donatieknop komt dan ook een aantal keer voorbij. Het goede doel is Care International UK, een organisatie die armoede en onrecht bestrijdt in zeventig landen.

Van wie komt dit?

De site is ontwikkeld door Poke. Een creatief bureau in Londen. De Global Rich List blijkt al te bestaan sinds 2003 en heeft om het tienjarig bestaan te vieren een nieuwe design gekregen. Ook is de technologie in de laatste 10 jaar flink verbeterd en daarmee zijn de berekeningen volgens Poke ook accurater. De donaties, waar het naast bewustwording natuurlijk om gaat, gaan via believe.in, een 100% gratis donatie platform. Meer geïnteresseerd in de gebruikte statistieken en de berekeningen? Scroll dan helemaal naar beneden op Globalrichlist.com en klik op find out more.

Wat vind jij van dit initiatief? Heeft het jou wakker geschud of blijft de hand op de knip?

0 Shares:
Dit artikel is 10.500 keer gelezen