Achter de schermen bij 42Bis is het een drukte en gezelligheid van belang. Met meer dan 70 bloggers, onze eindredacteuren en ons CSI Team zorgen we ervoor dat 42Bis jou – onze lezer – elke dag weer interessante, leuke en vermakelijke content biedt.

Maar wie zijn die bissers eigenlijk? En waarom hebben ze zich aangesloten bij 42Bis? Dat vertellen ze jou in deze reeks.

Vandaag: Marcel Vergonet | Je vindt hem ook op Facebook

Wie ben je en wat doe je?

4eb473095e8caf30ba35d5cda94adf16Ik ben Marcel en ik maak social media strategieën en campagnes voor beursgenoteerde organisaties en midden- en kleinbedrijf. Ik werk vaak samen met de marketing- en of communicatieafdelingen van mijn opdrachtgevers. Ik heb de leukste baan van Nederland omdat ik van mijn hobby mijn werk heb kunnen maken.

Sinds wanneer blog je/zit je in het CSI Team?

Mijn eerste blog voor 42bis werd 22 februari 2012 gepubliceerd. Toen heette de site nog Contentgirls. Sinds 22 februari 2013 zit ik in het CSI Team binnen verschillende werkgroepen zoals het social media strategie team, sales en marketing team en het pr team.

Waarom besloot je om je aan te sluiten bij 42bis?

Ik heb altijd op mijn eigen blog geschreven en besloot dat het tijd werd om een grotere groep mensen te bereiken. Na een korte tijd voor een andere site te bloggen, hield die site op met bestaan. Dus ging ik op zoek naar een site waar de ‘tone of voice’ paste bij mijn schrijfstijl. Ook de doelgroep, die ik wilde bereiken, leest de artikelen op 42bis. Zonder erg lang na te denken was mijn keus makkelijk.

Wat heb je eraan om voor 42bis te schrijven en in het CSI team mee te draaien? Wat haal je eruit?

Het is fantastisch om mijn kennis te delen met een groot publiek. Ik schrijf voornamelijk over mijn vakgebied en af en toe neem ik een uitstapje om het over gadgets te hebben omdat ik nu eenmaal als een sucker val voor de charmes van handige technische dingetjes. Het is fijn om achter de schermen mee te werken binnen het CSI team. In mijn dagelijkse werk bouw ik samen met een organisatie, bijvoorbeeld een strategie op en evalueer ik na een bepaalde tijd het resultaat. Nu blijf ik ook betrokken in het proces tussen de strategiebepaling en het evaluatiemoment.

Welke 3 liedjes zitten er in de soundtrack van jouw leven en waarom?

Vroeger was ik helemaal gek op skateboarden. Die tijd heb ik 20 jaar geleden omgeruild voor een surfplank. Tijdens mijn vakanties vind ik het heerlijk om de golven te trotseren. Hierbij past Dick Dale & His Del-Tones met het nummer Misirlou perfect! (Beter bekend als de theme song  van Pulp Fiction). Voor mijn werk ben ik veel onderweg met de trein of in de auto. Met muziek lijkt het dan alsof ik de hoofdrol speel in een actiefilm. Vooral Juno Reactor Vs Don Davis met Burly Brawl moet dan in mijn lijstje. Voor de relaxte en rustige momenten in mijn leven zet ik Cafe del Mar er tussen. Eigenlijk is elk nummer van hen geschikt  maar zet voor nu Elevator er maar op.

Welk verhaal vertelt jouw familie altijd over jou?

Mijn vader was altijd een goede voetballer en later een goed leider van een voetbalelftal. Toen ik een jaar of zeven was, ging ik – of moest ik – ook op voetbal. Ik was geen talent. Scoorde het ene doelpunt na het andere alleen dan wel in eigen doel. Mensen maakten weleens een grapje richting mijn vader, en zeiden: “Marcel is vast van de melkboer!” Je begrijpt vast wel dat ik dit ook niet echt leuk vond en het plezier in voetbal verdween al snel. Op een dag besloot ik om op de middenstip te gaan liggen. Mijn vader riep: “Kom op jongen! Achter die bal aan!” Ik riep terug: “Waarom? Ik lig hier lekker vrij!” Dat was de dag dat ik nooit meer hoefde te voetballen. Er gaat bijna geen verjaardag voorbij zonder dit verhaal.

Welke kleine momenten maken jou het meest gelukkig en waarom?

Er zijn veel kleine momenten die mij gelukkig maken. Een voorbeeld van zo’n klein moment waar ik gelukkig van word is het volgende scenario: het is lente, de wekker gaat niet en ik kan uitslapen. Het raam van mijn slaapkamer staat een beetje open. Buiten hoor ik in de verte een elektrische grasmaaier. Een briesje komt de kamer binnen. Ik ruik vers gemaaid gras. De grasmaaier is gestopt en ik hoor buiten een aantal vogels fluiten.

0 Shares:
Dit artikel is 3.319 keer gelezen