Toen we aan het backpacken waren door Zuidelijk Afrika is mij duidelijk geworden dat het toch niet meer helemaal hetzelfde gaat als in den beginne (hoor grootmoeder praten). Ik geloof niet dat de huidige generatie backpackers ooit gehoord heeft van poste restante Maar goed, we oogsten alom lof dat we zonder telefoon en laptop (en huurauto) toch in staat bleken overal te komen. Geen aanrader. Dat heeft ons doen besluiten om de volgende keer wat moderner te gaan backpacken, dus telefoon mee. En dan zijn er natuurlijk meteen ook hele handige apps die je goed van pas komen.

Tripit

TripItEen overzichtelijke app. Je stuurt al je reisdocumenten door naar Tripit en er rolt een prachtige planning uit. Niet alleen je reisdocumenten staan erin, alles wordt gekoppeld aan je agenda en je stuurt het makkelijk door naar familie en vrienden. Naast de reisplanning staan ook handige kaarten en een weeroverzicht. Gratis voor iPhone, iPad & Android.

Booking.com

Met Booking.com kun je zoeken naar een accommodatie in de buurt op meer dan 41.000 bestemmingen. Naast hotels worden ook appartementen en b&b’s getoond. Naast foto’s staan ook de recensies van reizigers in de app.
Gratis voor iPhone en Android.

HostelHero

Krap bij kas? Met HostelHero heb je toegang tot 20.000 hostels in 140 landen. Je kunt offline zoeken en wanneer je weer internettoegang hebt meteen boeken. Ook in deze app vind je recensies van andere reizigers.
Gratis voor iPhone & iPad.

Tripadvisor

tripadvisorDe welbekende website heeft ook een handige app met daarin hotels, restaurants en activiteiten en alle recensies van bezoekers die je kunnen waarschuwen voor een slechte deal of een vies bed.
Gratis voor iPhone, iPad en Android.

Wi-Fi Finder

De meeste apps kun je alleen gebruiken als je een internetverbinding hebt. Met Wi-fi Finder vind je via GPS de dichtstbijzijnde gratis Wi-fi hotspot met GPS. Ook offline kun je in de database met 145.000 hotspots zoeken. Wel werkt de app het beste in een stad.
Gratis voor iPhone, iPad & Android.

Localsope

Net als veel apps maakt ook Localsope gebruik van het locatie gebaseerd zoeken. Vind snel een pinautomaat of parkeerplaats in de buurt. Je kunt ook zoeken naar foto’s en filmpjes van je locatie.
Voor iPhone & iPad € 1,59.

CityMaps2Go

citymaps2goThuis download je de kaarten van de gebieden die je wilt bezoeken en zo kun je ze onderweg raadplegen ook als je geen internetverbinding hebt. Daarnaast staan er talloze Wikipedia-artikelen in over de bestemmingen. Een handige naslag-app.
Voor iPhone & iPad  en Android  € 1,99

DB Navigator X

Deze app van de Deutsche Bahn maakt het mogelijk om naar treinverbindingen in heel Europa te zoeken. De verbindingen worden keurig onder elkaar gezet en op kaart getoond. En het is nog gratis ook.
Voor iPhone, iPad & Android

SOS op Reis

De app die je natuurlijk niet nodig wilt hebben, maar je bent wel overal op voorbereid. De app weet in meer dan honderd landen het equivalent van 112 en heeft ook nog eens de telefoonnummers van bijna alle Nederlandse verzekeringsmaatschappijen en banken. Mocht er dus toch iets mis gaan onderweg, dan kun je snel je verzekering bellen of je bankpas laten blokkeren.
Voor iPhone, iPad & Android

Google Goggles

Google Goggles is als een bril voor je telefoon. Wanneer je je telefoon op een kunstwerk richt krijg je uitleg over wat je ziet. De goggles kunnen zelfs borden vertalen.
Bij de iPhone/iPad is Google Goggles onderdeel van Google Search-app.
Voor iPhone 4, iPad & Android

KLM Passport

Wanneer je terug bent van je vakantie kun je met deze app een slideshow maken van je foto’s en filmpjes. Ook wordt er een wereldkaart getoond met daarop je vliegreis.
Voor iPhone & iPad.

Lonely Planet Globe Tripper

Loneley-Planet-globe-tripper-140x140De wereldberoemde website en gidsenmaker heeft een quiz gemaakt die je goed kunt spelen als je weer eens op een vliegveld of busstation moet wachten op je aansluiting. Je wereldkennis wordt getest op de gebieden Dingen die je moet doen, Bestemmingen die je moet bezoeken en cultuur. De vragen zijn in het Engels. Voor de beperkte versie van de app hoef je niet te betalen.
Voor: iPhone & iPad  € 2,39.

0 Shares:
1 comment

Comments are closed.

Dit artikel is 5.140 keer gelezen