Vorige week werd de 30 APPril-app voor iOS en Android gelanceerd. Een speciaal door de politie ontwikkelde app, waarmee je zou kunnen zien waar het Koninginnedagfeest in onze hoofdstad het volst in gang was. Met informatie over evenementen, vervoer, looproutes en… een druktemeter.

De druktemeter was een proef, bedoeld om te kunnen zien waar de drukte in Amsterdam het ergst was en om advies aan feestgangers te kunnen geven. Als meer dan 20.000 mensen in Amsterdam gebruik zouden maken van de app, zou de politie een nauwkeurige weergave van de mensenstromen kunnen maken. En met behulp van push berichten gebruikers aan kunnen sporen om ergens anders een kijkje te nemen.

Klinkt erg handig, toch? Helaas is de druktemeter gecrashed, op verzoek van de Nederlandse telecom bedrijven. Die vreesden een overbelasting van het mobiele 3G netwerk. Jammer, maar helaas.

De 30 APPril-app is er nog steeds, maar dan alleen met informatie over de officiële evenementen, tweets van de politie, reisadvies, hulpdiensten en programma-informatie. Hopelijk krijgt de politie snel de kans om de druktemeter op een ander moment uit te testen.

30appril2 30appril3 30appril4

Andere gratis apps voor Koninginnedag

Ben je benieuwd wat er nog meer te vinden is op app-gebied rondom Koninginnedag en het Koningshuis? Met onderstaand lijstje kun je ongetwijfeld even uit de voeten (de omschrijvingen zijn overigens overgenomen uit de Play en App Store):

Qday050Qday050 (Android, iPhone) – Dé officiële koninginnedag Groningen app van 2013. Met deze app blijf je op de hoogte van alle Oranje festiviteiten in Groningen en ontvang je het laatste nieuws. Je kunt heel handig je eigen programma samenstellen. Op deze manier hoef je niks te missen en vier je gezellig het Oranje feest samen.

delftKoninginnedag Delft (Android, iPhone) – De officiële App voor Koninginnedag 2013 in Delft. Gratis voor alle bezoekers in de binnenstad. Het hele programma met het laatste nieuws, tijdschema van alle podio, plattegrond van de binnenstad en informatie over toiletten, EHBO en evenementen, up-to-date in je broekzak.

koningsappKonings App (AndroidiPhone) – De Telegraaf introduceert een speciale app ter ere van de inhuldiging van Koning Willem Alexander. In deze app kun je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom de abdicatie.

 

koninklijk huis

Koninklijk Huis (Android, iPhone) – De Koninklijk Huis app bevat de laatste nieuwsberichten, agenda-items, vragen, foto’s en video’s over het Koninklijk Huis. De applicatie is ontwikkeld op basis van de websites www.koninklijkhuis.nl, www.youtube.nl/koninklijkhuis en www.twitter.com/khtweets.

koningsliedKoningslied (Android, iPhone) – Het gewraakte koningslied heeft een app. Met een melding wanneer het lied ingezet moet worden, de tekst om mee te zingen en met de mogelijkheid om een foto te maken met het W-teken (Willem en wij). De foto kun je delen via social media.

 

oranjebovenOranje Boven (Android) – Met de Oranje Boven app maak je van je Koninginnedag foto’s iets speciaals.
De foto’s krijgen als eerst een rood-wit-blauw randje.
En vervolgens kun je icoontjes toevoegen om van jouw foto een speciale herinnering te maken.

allesoranje

AllesOranje (AndroidiPhone) – Door de crisis geen geld voor Oranje artikelen? Met de Alles Oranje app ben je in één keer klaar! :) Deze app kleurt foto’s met één druk op de knop… oranje.

 

treinbingo

TreinBingo! – Koninginnedageditie (Android) – Vul als eerste je bingokaart met trein-gerelateerde smoezen in! Je status wordt, als je dat wilt, automatisch naar Twitter gepost. Nu met oranjethema, automatische upload van je bingokaart naar Twitter en handige apps voor als de trein wel (of niet..) rijdt.  Met dank aan ‘De Smoezen van NS‘ voor het idee.

koning van de kroningKoning van de Kroning (Android) – Bewijs dat Willem Alexander de kroon waardig is met dit leuke spel! Vang en balanceer de kronen op het hoofd van onze nieuwe Koning. Maar pas op! Loopt hij te snel dan vallen de kronen en moet hij opnieuw beginnen. Lukt het jou om de kroning van de koning een succes te maken?

 

Heb je nog een andere app? Of een review van één van bovenstaande? Laat het vooral weten in de comments.

 

0 Shares:
1 comment

Comments are closed.

Dit artikel is 3.259 keer gelezen