Ouderwetse post krijgen is nog best leuk. Ouderwetse post bewaren kan nogal onhandig zijn. In Amerika heeft een nieuwe startup daar een oplossing voor. Met Outbox kun je je papieren post laten inscannen en digitaal laten afleveren naar je iPhone of iPad of naar je PC.

Hoe werkt het?

obx_logoJe hebt er in elk geval een externe postbus voor nodig. Outbox maakt dan een kopie van de sleutel, haalt je post op, scant het in en stuurt je de digitale versie. Die digitale versie kun je voor eeuwig bewaren en netjes ordenen (handig voor de administratie). Wil je toch graag de papieren versie van je post, dan kun je dat aanvragen en ontvang je die alsnog van Outbox. Vraag je de papieren versie niet binnen 30 dagen op, dan wordt de brief door de shredder gehaald.

Voordelen van Outbox

Uiteraard is het handig als je alles gewoon digitaal hebt. Nu lopen digitaal en papier vaak nog door elkaar en dat maakt het ordenen en bewaren van belangrijke documenten soms best lastig. Een ander voordeel is dat je – nu dus ook met papieren post – spam kunt weren: geef bij Outbox aan dat de post junkmail is en zij zorgen dat je het niet langer ontvangt.

Nadelen van Outbox

Outbox is natuurlijk gewoon een bedrijf en dat bedrijf kan jouw post lezen. Sterker nog in hun eigen privacy policy zeggen ze: “Outbox opent en scant de post die naar jou en je huishouden is verstuurd. Tijdens dat proces verzamelen we informatie over jou, je huishouden en de partijen die post versturen.” Hmmm, dat klinkt natuurlijk niet goed. Volgens het Nederlandse briefgeheim is het “een ieder verboden ongeopende post welke niet voor hem of haar bedoeld is te openen en te lezen zonder toestemming van degene aan wie de post gericht is” Maar goed, in dit geval zou  je een bedrijf als Outbox dus toestemming kunnen geven, vraag blijft of dat wel zo’n goed idee is.

Amerika

Voorlopig is dat een kwestie waar we – waar het deze dienst betreft – ons in Nederland nog geen zorgen over hoeven te maken. De dienst zal vanaf 25 maart uitrollen in San Francisco, maar voorlopig niet in Nederland. In Amerika zullen klanten er $ 4,99 per maand voor gaan betalen.

Zou jij gebruik willen maken van een dergelijke dienst?

BRON

 

0 Shares:
Dit artikel is 2.658 keer gelezen