De inbox vol. Een gruwelijk idee dat wij allemaal vrezen. Want een volle inbox betekent meestal een boel klusjes die we niet altijd even leuk vinden om te doen. We staan er niet op te wachten, zeg maar. Tegenwoordig staat een leeg inbox synoniem voor extra vrije tijd voor andere klusjes. Het hoogste goed binnen timemanagement. Mailbox, de nieuwe app, belooft ons precies dat: extra vrije tijd voor andere klusjes.

Vroeger

Ik weet nog dat ik mijn corporate tijd dagelijks meer dan 100 mails ontving. De één nog urgenter dan de andere. Het dwong mij om reactief te werken. Altijd achter de feiten aanhollen. Of eigenlijk, altijd achter de binnenkomende berichten aan klikken. Heel vermoeiend en totaal niet inspirerend. Er kwam geen eind aan en ook geen zicht op een oplossing. Hoewel ik het al jaren volledig onder controle heb, wou ik dat de mailbox er toen was geweest.

De belofte

De maker belooft ons, de gebruikers, om intuïtief de inkomende berichten te lijf te gaan. Zonder stress en zonder vooraf opgelegde regels, voorrang of werkwijze. Geheel volgens ons eigen visie en ons eigen gevoel. Intuïtief dus. Met veegbewegingen in mapjes laten verdwijnen. Zelf bepalen welk berichtje bovenaan de lijst komt te staan. Welke berichtjes meteen verdwijnen. Kortom, de makers beloven ons dat, letterlijk enkele vingerbewegingen ons inbox leeg krijgt en leeg houdt.

De vooruitzichten

Het belooft een regelrechte hit te worden, deze mailbox app. Je kan sinds vorige maand reserveren om ervoor in aanmerking te komen. Het is een technisch verhaal, maar het kan niet meteen gedaan worden omdat al je email gegevens veilig moeten worden overgebracht. Het resultaat is dat er een wachtlijst is. Ja, je leest het goed. Er is momenteel een wachtlijst van ruim 777.000! Maar het gaat snel. Nou, relatief snel dan. Als je er nu voor zou inschrijven, dan heb je het binnen een maand op je iPhone. En de 100 duizenden mensen die het al hebben, zijn razend enthousiast. En ik hoef nu, op het moment dat ik dit schrijf, slechts 312.000 wachtenden vóór me te dulden! Nu nog alleen voor de iPhone. Android volgt spoedig.

Intussen

Maar intussen moet je nog zonder zien te overleven. Tot nu toe heb je het gered. Dus het komt wel goed. En ik ben heel benieuwd welke tips en tricks jij nu al toepast om het woud van ongecontroleerde mails enigszins te beheren zodat je de dag zo relaxed mogelijk begint. Zelf doe ik het op mijn wijze om de inbox succesvol onder controle te houden.

 

0 Shares:
6 comments
  1. Ziet er goed uit! Volgens mij is er alleen nog geen ondersteuning voor eigen domeinnamen zoals medewerker@42bis.nl? Daarnaast wordt al je data nog eens opgeslagen bij een extra partij (naast Google) waarvan wij niet weten wat er met de data gebeurt (lees: Patiot Act). Graag dienst op EU servers en ondersteuning voor Office 365..:)

  2. Hallo Eric,

    Bedankt voor je reactie. Ik ben het met je eens dat het opslaan van je data een beetje eng klinkt. Maar met Neelie Kroes aan het roer van de Europese digitale agenda, ben ik wel gerust. :-) Eigen domeinnamen zou een mooie belofte kunnen zijn voor toekomstige updates.

Comments are closed.

Dit artikel is 3.405 keer gelezen