Ben je net zoals ik een sucker voor gadgets? Man, ik hou er zelfs zoveel van dat ik een speurtocht ben begonnen om de meest fantastische concepten te vinden. Als ik gadget zeg, weet je dan eigenlijk wel waar ik het over heb? Er zijn namelijk veel definities te vinden op het wereldwijde web. En veel mensen geven zelf ook een betekenis aan het woord. Best wel logisch toch? De gebruiker bepaald of iets een gadget is of niet.

Volgen Encylco is het vooral een populair grappig voorwerp zonder veel waarde, een klein nutteloos voorwerp Made in China en meestal een prul dat hogere verkoopcijfers teweeg brengt of dat beoogt. Het kan ook een nieuwtje, hebbedingetje of snuisterij zijn. Dat je het even weet! Wikipedia daarentegen legt meer de historie en technologische kant uit. Wist jij bijvoorbeeld dat “the gadget” de codenaam was voor de eerste test met een atoombom?

Genoeg geluld!

Inspector GadgetTijd om als een inspector Gadget op onderzoek uit te gaan! 27 Februari vroeg ik aan lezers in een blog dat over het fenomeen blogkermis gaat, een blog te schrijven over Gadgets. Dit deed ik onder andere om erachter te komen wat gebruikers zelf van gadgets vinden of wat ze zelf onder een gadget verstaan. In dit blog breng ik de mensen en hun blog onder de aandacht. Gelukkig wilden ze met mij samenwerken aan deze blogkermis. Tegelijkertijd ben ik op zoek gegaan naar bestaande en nieuwe concepten waarvan ik vind dat het in een overzicht – de hotste gadgets van nu en de toekomst – thuis horen.

De hotste gadgets van nu en de toekomst

iWatch coming 2019

Ik ben een echte Apple gebruiker. Niet om het merk en ook niet omdat het design zo mooi is. De manier waarop ik kan werken met een Apple product past gewoon bij mijn denkwijze. Het heeft voor mij een logische werkwijze. Misschien is het ook wel gewoon omdat ik de andere systemen niet begrijp. Ik blijf per slot van rekening een blonde jongen. Apple is continu aan het vernieuwen. Zo kwam ik dit concept tegen dat in 2019 wordt verwacht. Of het nu om een echt concept gaat of niet, ik was bij de 7e seconde van het filmpje verkocht.. Go go gadget movie!

Retro vernieuwing

Ben je hot, hip and happening dan draai je weer muziek dat van vinyl afspat! Je weet wel.. Dat noemden we vroeger een LP. Wat alleen wel jammer is, je kan je muziek niet overal mee naartoe nemen. Voor iedereen die nog wel LP’s heeft en geen Platenspeler omdat ze destijds zijn overgestapt op de CD, is er een prachtig alternatief! De ‘Retro Record Player iLP van ION’. Deze platenspeler maakt het mogelijk dat je vinyl overzet op je iPad. Op die manier neem je dat klassieke geluid gewoon met je mee.

retro-record-player-ilp-1

Brainstring

f8fc68817cca01da7842b18060c9fdedDeze puzzel gadgets zijn zeer verslavingsgevoelig! Het zal je hersenen in de knoop krijgen. Trek aan de rubberen tips en strek de elastische touwtjes door de openingen in de bol. Creëer een effen kleur aan elke kant met de rubberen tips. Dit is echter het makkelijkste onderdeel van de opdracht. De echte uitdaging is de knoop in het midden uit de war te halen. Maak de puzzel makkelijker of moeilijker door het meer of minder door elkaar te husselen. Gebruik je verbeelding om de oplossing te vinden!

Lexus

Op Pinterest kom je de meest waanzinnige pins tegen. Zoals deze Lexus concept car bijvoorbeeld. In de film ‘Minority report’ was dit concept in het rood te bewonderen. De film speelt zich af in Washington, DC in het jaar 2054. De ontwerpers bedachten een massa-transport systeem dat gebruik maakt van elektrische en magnetische energie. De wegen zijn daar horizontaal en verticaal en de voertuigen worden met  magnetische schijven ondersteund en/of stuwen de voertuigen vooruit.

1495081271369753

Zelfreflectie met een app

iPhoneSinds Daniel Ofman in 1992 het verband tussen je persoonlijke kwaliteiten, je valkuilen, je uitdagingen en je allergieën inzichtelijk maakte in het kernkwadrant, heeft het model een enorme vlucht genomen. In vrijwel elke opleiding waar persoonlijke groei of de interactie tussen mensen een rol speelt, worden kernkwadranten gebruikt. Met deze app kun je een stap verder gaan. Met de modules Zelfonderzoek en Kwadranten Bouwen, kun je een 16-tal kernkwadranten van jezelf samenstellen en opslaan. Wat deze app uniek maakt, is de module Dagelijkse Reflectie, waarmee je middels een achttal vragen over je eigen gedrag of interacties met anderen, kunt reflecteren op wat je die dag hebt meegemaakt.

In samenwerking met:

indexEva Lebens woont in Zuid-Afrika. Tijdens een ritje in de auto ontdekte ze een nieuw hebbedingetje voor op je achteruit. Het is een bepaald soort sticker. Lees meer>>>

5dd761e20d936f3670bcb0b13ac5ee65

Wie heeft er nu eigenlijk voordeel van de continue vernieuwing van techniek? Will Moonen schreef over deze ratrace. Lees meer>>>

 

d89e76c4e9b5cf064d49bc75f4c9d3e5Karin-Renate is vinyl liefhebster. Haar oude Lenco draaitafel met Ortofon Concorde Gold naald is dé gadget! Een must read voor vinyl freaks! Lees meer>>>

576a9dda676c88ee619dd039c2f88a8f

Martijn Bloksma is verslaafd aan nieuwe Gadgets en wil bezuinigen. Hij heeft een creatieve manier gevonden om een imitatie Sonos te maken. Lees meer>>>

316056_10150397294995202_446821746_n

Volgens Suzanne Wartenbergh is Pinterest de perfecte gadget om nieuwe gadgets op te sporen. Lees meer>>>

 

liannekopie

Lianne Damen-Simons heeft een dubbel gevoel bij gadgets. Wat doen gadgets met haarzelf en anderen? Wat is de balans? Lees meer>>>

0 Shares:
5 comments
 1. Leuke blog! Ik ben vereerd dat ik mocht bijdragen, al is mijn achternaam in een donker hoekje van internet blijven steken? ;)

  Ik kan me wel vinden ook in wat Lianne zegt over gadgets, grenzen en peer pressure. Zeker iets dat opgaat voor gadgets, soms is die nieuwe mobiel belangrijker voor iemand dan gezond is, maar dat gaat voor veel meer op ook.

  De Kernkwadranten-app is fun zeg!! Die ga ik zeker proberen, ik vraag me alleen wel af hoe Daniel de privacy regelt van de superpersoonlijke gegevens die in zijn app worden gestopt elke dag?

  1. En wat vind je van de gadget die ik aan jouw blog heb gekoppeld? De 'Retro Record Player iLP van ION'. :)) Heb je zelf een iPad, Karin-Renate van der Graaff? ;)

   1. Ik hád een iPad, zere plek .. is kapotgevallen toen ik viel. Nu heb ik een Android tablet, maar de iLP werkt ook met iPhones en zo'n ding heb ik wel. De iLP ken ik niet. Als je doel is om je vinyl makkelijk en snel in je iTunes te stoppen, dan lijkt het een tof ding. Hangt wel af van wat je wilt en wat je verwachting is :) Had je deze gadget al in je hoofd trouwens?

    1. Ik had bij jou meteen deze gadget in mijn hoofd inderdaad. :) Bij Suzanne had ik ook gelijk een idee. Voor Will Moonen was het ook een makkie. Maar de rest.. Daar moest ik wel even over nadenken.

 2. Ja! De blog van Wil is inderdaad supertechnisch, maar zijn slotalinea vind ik wel mooi. Iets moet nieuw omdat iemand denkt dat hijzij iets nieuws moet, terwijl dat helemaal niet zo is. Alles draait om geld. Beetje ook wel wat Lianne aansnijdt met haar blog.

Comments are closed.

Dit artikel is 17.212 keer gelezen