Afgelopen vrijdag werden de nominaties voor de Gouden @penstaart bekend gemaakt, de tweejaarlijkse prijs voor beste kinderwebsite.

Wat is een goede website voor kinderen?

Wat is dan een goede website voor kinderen? O.a. aantrekkelijkheid, betrouwbaarheid en gebruiksvriendelijkheid zijn voorwaarden. In een eerdere blog vertelde ik er meer over en ook op de website van de Gouden @penstaart kun je de criteria nog eens nalezen.

Beste website – door professionals voor kinderen (6 tot 12 jaar)

In deze categorie zijn genomineerd:

Beste website – gemaakt door kinderen

In deze categorie zijn genomineerd:

Beste app voor ukkies

Naast de Gouden @penstaart wordt sinds enkele jaren de Media Ukkie Award uitgereikt, een prijs voor de beste app voor kleuters en kinderen tot 6 jaar. Daarvoor zijn genomineerd:

Ik zal deze blog natuurlijk nóóit misbruiken om jullie te beïnvloeden, maar ik zou zeggen: stem Kenny! Natuurlijk, Kennisnet (de maker van deze gratis app) is een van mijn opdrachtgevers en ik gun ze de overwinning van harte. Ik vier straks graag het feestje mee als op 17 april de uitslag bekend wordt.

Mijn kinderen echter (5, 3 en 1,5 jaar oud) zijn totáál ongevoelig voor dit feit. Voor hen is Kenny gewoon de leukste app van dit moment. En dat is 3x een topscore ín de doelgroep, I rest my case.

Voor iets neutrale reviews kun je kijken in de App Store of Google Play. Kun je ‘m meteen downloaden en (laten) testen. Had ik al gezegd dat ie gratis is?

De Gouden Apenstaart is een publieksprijs

Dus jij mag ‘t zeggen. Vorig jaar wonnen Nijntje, Sesamstraat, Job gaat slapen, Habbo Live en Het Klokhuis. Stuk voor stuk websites (en apps) die haar bezoekers, onze kinderen, met respect benaderen en niet volpompen met ondoorzichtige commercie.

Ook dit jaar zitten er weer pareltjes bij. In de categorie gemaakt door kinderen was ik er snel uit. De overzichtelijke en knap opgezette website van sciencekid.nl sprong er met kop en schouders bovenuit. In de categorie gemaakt door professionals ben ik er nog niet uit.

Op welke site stemmen jullie en waarom?

0 Shares:
Dit artikel is 15.593 keer gelezen