Berlijn, de hippe hoofdstad van onze beste buren heeft voor elk wat wils. Shoppen op de Kurfüstendamm, een bruisend nachtleven en een flinke dosis kunst en cultuur. Voor de échte geeks heeft het hippe Berlijn het Buchstaben Museum, dat met behulp van de nerds van The Coburg University of Applied Sciences is voorzien van een übertrendy nieuw design. 

Typografie

Het Buchstaben Museum werd door studenten van The Coburg University of Applied Sciences voorzien van een superhip, nieuw design. Sterker nog: alleen al het trendy en totally-not-museum-like design is de zeer beschaafde € 2,50 entree al meer dan waard. Het Buchstaben Museum a.k.a. Museum of Letters werd in 2005 opgericht als een non-profitorganisatie met een voorliefde voor typografie. Je vindt er dan ook honderden letters en karakters uit de hele wereld, die op de meest creatieve manieren worden tentoongesteld. Het idee voor deze unieke manier van tentoonstellen is overigens afkomstig uit een studentenproject.

04_BM_08__Marcus_Hahn

Fotocredits: Buchstaben Museum, Marcus Hahn

Don’t forget the guide!

Volgens een aantal non-geeks op TripAdvisor is het museum wat moeilijk te vinden, voor de échte geeks moet dat geen enkel probleem zijn! Gewoon die smartphone gebruiken; lekker los gaan op Google en Wikipedia terwijl je ondertussen wat hippe Instagram-foto’s schiet en natuurlijk je Facebook-status nog even snel van een update voorziet. Het kleine museum heeft helaas niet bepaald de meest ruime openingstijden, maar ook daar heeft Google natuurlijk een oplossing voor. Sterker nog, Google ís daar de perfecte oplossing voor. Je kunt natuurlijk ook gewoon dit artikel even uitprinten en anders zet je de website van het Buchstaben Museum gewoon voor vertrek in je favorieten. Kijk, zo doen hippe geeks een stedentrip!

Boeken

Het boeken van een stedentrip is meestal behoorlijk saai, maar ook daar is een oplossing voor. Vergeet de dure low-budgetmaatschappijen en voeg er simpelweg een klein beetje gamefication aan toe met VakantieVeilingen.nl! Het is niet alleen veel leuker, maar meestal ook nog een flink stuk goedkoper. Kun je nog een leuke gadget als souvenir meenemen. Zo doen geeks dat!

Info

Ok, tijd voor wat praktische info!

Buchstaben Museum
Karl-Liebknecht-Str. 13
Berlin Carré 1. OG
10178 Berlin-Mitte

Openingstijden
donderdag t/m zaterdag 13.00 – 15.00 uur

Handig om te weten

– Je kunt (op afspraak) ook een hippe guided tour boeken.
– Het openbaar vervoer in Berlijn is best ok.
– Hast du kein talenknobbel? Download gewoon even een überhandige app!

0 Shares:
Dit artikel is 3.487 keer gelezen