Uit onderzoek van de universiteit van Milaan en de universiteit van Swansea in Engeland blijkt dat cold turkey stoppen met internetten als je internetverlaafd bent, dezelfde afkickverschijnselen op kan leveren als bij drugsverslaafden. Het onderzoek werd uitgevoerd op 60 proefpersonen uit het Verenigd Koninkrijk, rond de leeftijd van 25. 

Tijdens het onderzoek werden bij de proefpersonen het angstniveau en de stemming gemonitord. Bij de groep met een hoog internetgebruik bleek een grote dip in de stemming te ontstaan wanneer zij offline gingen. Terwijl dit bij de internetters die minder online waren, veel minder het geval was: “Wanneer deze mensen offline gaan, hebben ze een oplopende negatieve stemming, net als mensen die afkicken van illegale middelen zoals XTC.” aldus onderzoeker Phil Reed. De wetenschapper voegt eraan toe: “Dit zijn initiele resultaten en gerelateerde onderzoeken naar berinfuncties suggereren dat er nog wat nare verrassing staan te wachten voor de gezondheid waar het om het internet gaat.”

Al eerder werd bekend dat internetverslaving zal worden opgenomen  in de 5e editie van de DSM: het handboek voor de psychiatrie. Het volledige onderzoek kun je hier lezen.

BRON

 

 


Geschreven door