Vanaf nu is er een tijdmachine op je computer. Twitter heeft een downloadbutton. Eén druk op de knop en woesjjjh.. je gaat terug in de tijd. Waar deze te vinden is? Ik help je even. Een kwestie van even weten en dan start je tijdreis naar toen.

Twitopia

Ik kwam deze tip  tegen bij blogheld @FrankMeeuwsen en  Foodzy-lady @Marjolijn. Doe ik dat nu, of bewaar ik dit voor later in het bejaardentehuis? Gisteravond drukte ik op de knop en keerde ik terug naar de eerste twitterdagen. Vijf mei 2007 dus.. Toen iedereen jong, blij, onbevangen elkaar omarmde in Twitopia.  Mijn 2007  timeline van toen was trager dan traag. De wereld-timeline een ontdekking. En de twitterevents van de ‘telephonepeople’ bleken stuk voor stuk hilarisch goed.  Is dat nu niet meer dan? Tuurlijk wel..maar zoals bij elke sociale kring zijn de ook de avonturen van de  ‘telephonepeople’ heel veel soapafleveringen verder.  Er waren woeste projecten, ontluikende liefdes, start-ups die werkten en samenwerkingen die niet werkten, mooie ontmoetingen en veel, héél veel mooie gedachten en ideeën.

 

video Marketingfactsfeest 2008 van Punkmedia

Geen geheim

Dat  hippie-achtige gevoel van samen sterk en dingen ontdekken heb ik nog steeds op Twitter. Moet alleen harder zoeken. De wereld barst nu van de telefoonmensen. Er kijken nu meer ogen mee bij elke Moby of tweet die ik deel. Ik ben behoedzamer. En anderen ook.  Levens zijn voller en twitter is geen geheim meer. Hele events gaan nu voorbij zonder dat ik een telefoon van dichtbij zie. Scheelt weer lezen later in het bejaardentehuis. Dat dan weer wel. ;-)

Smurfenland_door_peterscartoons

Twitter smurfenland 2008 @peterscartoons

TIP twitter download archive

Hoe download je, je twitterarchief?

 • Log in op Twitter en ga naar je instellingen.
 • Verander de taal in Engels en voer opnieuw je wachtwoord in
 • Hierna verschijn rechtsonder de download button. En GO!
0 Shares:
8 comments
 1. Heel bedankt voor de tip, het werkt inderdaad. De instructie bij "Hierna verschijn (sic) rechtsonder de download button. En GO!" kan iets concreter (voor wie alle stappen nodig heeft…):

  * Er verschijnt onderin het scherm Settings > Account een aanvullende optie, namelijk "Your Twitter archive";
  * Klik op button ;
  * Je ontvangt een e-mail op het e-mailadres behorend bij je Username (weergegeven bovenin het Account-scherm):

  – onderwerp e-mail "Your Twitter download is ready, !";
  – inhoud e-mail: "Your Twitter archive is ready"; "We're happy to let you know that the archive you requested is now available for download. Your archive may contain sensitive content, so please keep that in mind before sharing it with anyone.";
  – klik op button ;

  * Je komt uit op een webpagina "Your Twitter archive";
  * Klik op button
  – "Your archive will be downloaded as a .zip file. Unzip the file, and open 'index.html' to view your information." (tja, voor het unzipppen van het bestand zou nog een instructie nodig kunnen zijn; die laat ik graag aan mij voorbij gaan).

 2. Heel bedankt voor de tip, het werkt inderdaad. De instructie bij "Hierna verschijn (sic) rechtsonder de download button. En GO!" kan iets concreter (voor wie alle stappen nodig heeft…):

  * Er verschijnt onderin het scherm Settings > Account een aanvullende optie, namelijk "Your Twitter archive";
  * Klik op button {Request your archive};
  * Je ontvangt een e-mail op het e-mailadres behorend bij je Username (weergegeven bovenin het Account-scherm)

  – onderwerp e-mail "Your Twitter download is ready, {Username}!";
  – inhoud e-mail: "Your Twitter archive is ready"; "We're happy to let you know that the archive you requested is now available for download. Your archive may contain sensitive content, so please keep that in mind before sharing it with anyone.";
  – klik op button {Go now};

  * Je komt uit op een webpagina "Your Twitter archive";
  * Klik op button {Download}
  – "Your archive will be downloaded as a .zip file. Unzip the file, and open 'index.html' to view your information." (tja, voor het unzipppen van het bestand zou nog een instructie nodig kunnen zijn, die laat ik graag aan mij voorbij gaan).

 3. Mooiste aan dit artikel is misschien nog wel de cartoon van @peterscartoons. Ook zonder de namen erbij, herken je best veel mensen :-)

  Wel bizar, dat de Nederlandse versie van Twitter op dit moment deze feature gewoon nog mist. Ook bij LinkedIn zie je dat in de Nederlandse versie vaak nog onderdelen ontbreken.

  Algemene tip is volgens mij dan ook: je sociale netwerken lekker op Engels laten staan, dan beschik je tenminste over alle features (mits ze niet locatie-afhankelijk zijn natuurlijk…).

  1. Ja… prachtig getroffen van @peterscartoons. Moet bekennen dat alles in het Engels mij minder aanstaat. het blijft voor mij een verlengde van mijn sociaal gedoe… en dat is in het Nederlands…. Maar die paar knopjes in engelse termen zullen niet echt storen. Ok, ik ga het proberen.

Comments are closed.

Dit artikel is 5.221 keer gelezen