Terwijl in verschillende landen good-old teletekst wordt afgedankt blijft deze eenvoudige nieuwsvoorziening bij ons nog steeds populair. De Teletekst-app is sinds vorige week zelfs nog vernieuwd. Wat kun je nog veranderen aan zo’n oud middel?

In veel andere landen is de stekker er al uitgehaald, bijvoorbeeld bij de BBC. Bij ons is Teletekst onverminderd populair, wie kijkt niet voor het laatste nieuws naar pagina 101? Ook de app-versie van Teletekst is nog steeds populair bij ons. Snel je nieuws zonder opsmuk.

Keus genoeg

Er zijn genoeg nieuws-apps zoals Nu.nl, maar toch blijft Teletekst een buitencategorie: een must-have omdat de app sec het nieuws geeft, zonder poespas en plaatjes erbij. Een groot voordeel van de app vergeleken met andere nieuws-apps is dat je minder data verbruikt, (ongeveer 1Kb per pagina). Vooral in het buitenland vind ik dat een handige bijkomstigheid. Je pagina wordt om dezelfde reden ook eerder getoond.

Voordelen

Een van de eerste dingen die me opvalt is dat de letters van de teksten scherper zijn, dat leest een stuk prettiger. Je kunt in de app het lettertype instellen, op een tablet ziet het er immers weer anders uit dan op een mobiel. Ook is het in de nieuwe app mogelijk om de paginanummers aan te klikken die je bij een pagina zoals 101 altijd ziet. Dat werkt veel sneller dan hoe dit eerst moest gebeuren. Het leek toen wel een ouderwets rekenmachientje.

Je kunt nu ook favoriete pagina’s instellen, dat maakt Teletekst nog weer iets sneller. De startpagina is bij mij als nieuwsjunk meestal 101. Toch is het handig om die te kunnen aanpassen: tijdens sportevenementen als de Tour heb ik de pagina met sportheadlines ‘voorop’ staan.  Misschien vind jij het wel veel boeiender om te starten met de beurskoersen?

Nadelen

Natuurlijk zijn er ook mindere kanten. Regelmatig krijg ik een pop-up op mijn scherm te zien waarin wordt gevraagd of ik de NOS-app wil installeren. Dat is storend, zelfs irritant. Ook vind ik het vreemd dat iedere pagina lijkt te beginnen met een minuscuul vierkantje. Misschien een foutje?

TT1-300x246

Conclusie

Het is een flinke vooruitgang, het werd dan ook hoog tijd. Wanneer de opgelegde reclames verdwijnen zou ik helemaal blij zijn. Voorlopig weet ik weer waar ik mijn nieuws vandaan haal…

Verkrijgbaarheid

De Teletekst-apps voor Blackberry en Android zijn inmiddels vernieuwd, Windows en IOS zullen ook snel worden vernieuwd. De oude versies blijven tot maart werken.

 

0 Shares:
1 comment
  1. Ah, die ga ik even updaten! Misschien wel m'n meest gebruikte app, vooral om voetbal tussenstanden te checken, of snel nieuws te lezen zonder 3g-dekking :)

Comments are closed.

Dit artikel is 4.540 keer gelezen