Een tijdje geleden hoorde ik van het vernieuwde MySpace. Je weet wel, dat andere social network dat ooit een goede concurrent van Facebook was. Ik heb me vroeger nooit echt in MySpace verdiept omdat ik de vormgeving niet mooi vond ofzo, veel meer dan dat kan ik me er niet van herinneren. In 2009 daalde het gebruikersaantal van MySpace dramatisch, het ging niet goed meer.  Onlangs is het nieuwe MySpace nieuw leven in geblazen, mede dankzij mede-eigenaar Justin Timberlake… Omdat ik dol op muziek én social media ben, heb ik een  account aangemaakt puur uit nieuwsgierigheid.

Wat kun je ermee?

Maar goed, het begint natuurlijk bij het inloggen. Via  FB, Twitter en ook via de classic MySpace pagina kun je dit doen. De oude MySpace pagina is nog niet verwijderd, iets wat ik eigenlijk een beetje vreemd vind. Zoals we allemaal wel weten staat muziek op MySpace centraal.  Je verbindt je met muziek en dóór middel van muziek om het zo maar te zeggen. Je kunt je connecten met een nummer, album of artiest, en ook met luisteraars van deze muziek. Het zoeken naar songs of artiesten gaat soepel. Wat ik leuk vind is dat ook de lokale en nog onbekende bandjes voorbij komen, zodat zij hier ook een podium hebben.

myspace1

Je kunt dus zelf muziek posten op je stream, en ook je eigen filmpjes. Niet echt nieuw meer natuurlijk, maar oké. Je kunt door middel van diverse content met elkaar connecten en communiceren. Het ziet er allemaal fris uit, mede te danken aan de lichte achtergrond en de strakke vormgeving. De site maakt gebruik van side scrolling, wat net even wat anders is dan andere social media sites, maar ook weer niet totally awesome is. Wat wel een leuke feature is, is de optie om mixen van verschillende songs te maken.

Daarnaast kun je ook radio luisteren op MySpace: zoek een kanaal naar keuze en je kunt uren naar je favo muziek luisteren.

 

myspace3

 

myspace2

 

USP

Kun je er iets mee wat je met andere social media platformen niet kan? Nee in mijn beleving niet. Het enige wat opvalt is dat het hier puur om de muziek gaat, en dat je door middel van muziek met elkaar kunt connecten. Delen van je muziek op FB, Twitter of G+? Forget it! Vriendenlijsten importeren uit andere social media platformen? Ehh nee, niet mogelijk. Je kunt alleen iemand uitnodigen via e-mail…

Kijk ook eens naar de video, hierin wordt alles uitgelegd.

Wat heb je eraan?

Als je veel  van muziek houdt  dan ben je hier wel op het juiste adres. Lekker luisteren en delen, dat soort dingen. Met mensen connecten uit diverse landen en nieuwe bands of albums ontdekken, het kan allemaal op MySpace. Maar eerlijk gezegd, ik vind het niet echt vernieuwend. Er zijn genoeg andere social media platformen die muziek en video ondersteunen. Ik ben dan ook benieuwd wat MySpace in de toekomst gaat doen. Wat denken jullie?

0 Shares:

Comments are closed.

Dit artikel is 12.333 keer gelezen