Een back-up van je Facebook data maken? Ja dat kan! Dit zou eventueel handig kunnen zijn als je je Facebook pagina wilt opzeggen of dat je voor de zekerheid een backup van je Facebookfoto’s en andere data wilt hebben. Hoe je de back-up maakt leg ik je graag uit.

Welke gegevens zitten er in de back-up?

Niet al je profielgegevens zitten in de Facebook back-up. Zo zitten je reacties op berichten van anderen er niet in, net als foto’s en statusupdates van anderen. De volgende informatie zit in de back-up:

 • Alle foto’s en video’s die je gedeeld hebt
 • Timelineberichten, chats en privéberichten
 • Namen en e-mailadressen van vrienden die toestemming hebben gegeven om deze gegevens te delen

Oké, maar hoe maak ik die backup dan?

Het maken van een backup van je Facebook data is niet heel moeilijk. Binnen enkele stappen heb je het hele profiel op je computer staan.

Stap 1
Ga met je muis naar de rechter bovenhoek en klik op het tandwiel en vervolgens op “Accountinstellingen”.

stap-1

Stap 2
Klik op “Een kopie downloaden van je Facebook-gegevens”.

Stap 3
Klik op de mooie groene knop “Begin mijn archief”. Er verschijnt nu een pop-upscherm ter bevestiging. Klik in dit scherm nogmaals op “Begin mijn archief”. Je krijgt nu een bevestiging te zien met de melding dat je een e-mail krijgt zodra je de back-up van je Facebook-gegevens kunt downloaden.

stap-3

Stap 4
Klik in de link van de e-mail om de download van je Facebook-gegevens te starten.

stap-mail

Stap 5
Vul ter bevestiging je Facebook wachtwoord in en klik op “Download archief”. Op deze manier kan alleen jij je archief downloaden en is dit niet beschikbaar voor vreemden.

downloaden

Stap 6
Nadat je bestand gedownload is kun je dit uitpakken met bijvoorbeeld Winzip of Winrar. Het zip-bestand bevat de mappen HTML, photos en videos. Verder staan er nog twee bestandjes in, namelijk index.html en README.txt. De HTML-map bevat de bestanden van je fotoalbums, berichten en je timeline. In de map “photo” staat je huidige profielfoto en de map “photos” bevat alle afbeeldingen uit je fotoalbums. Als laatste bevat het index.html bestandje je profielgegevens, zoals werkervaring, pagina’s die je geliked hebt en je politieke voorkeur.

map-facebook

Nou dat was niet zo moeilijk toch? Mocht je dus je Facebook-gegevens als back-up willen hebben, dan kun je dat snel doen met dit beknopte stappenplan.

0 Shares:
6 comments
 1. Vraagje: hoe lang zou het moeten duren voordat je die e-mail ontvangt? Facebook is nu al meer dan 40 minuten bezig met het genereren van mijn archief, had gisteren dezelfde ervaring, is dit normaal?

  1. Hoi Saskia,

   Het kan inderdaad even duren voordat je je archief in de mail ontvangt, dat hangt er ook vanaf hoeveel foto's, berichten, etc. je profiel bevat.

   1. Hoi Jeroen, dank je voor je bericht. Kreeg uren later de melding dat het genereren van de download niet is gelukt en dat ik het nog een keer moet proberen. Heb het nog een keer geprobeerd, met hetzelfde resultaat: download niet gegenereerd. Heb je misschien een tip? Kan er niks over vinden op internet…. Thanks!

Comments are closed.

Dit artikel is 23.865 keer gelezen