Eind maart is het Pasen  Waar ik nu al naar uitkijk is de Paaskermis. “Zwiere zwaaie! Whop Whop Whop! Komtie komtie, gaatie gaatie!” Massa’s mensen komen er op af. Klaar om misselijk te worden. Nu wil ik je niet misselijk maken maar wil ik het wel over die massa’s mensen hebben. Niet ronddraaiende massa’s mensen maar  blog-bezoekers. Deze blog gaat namelijk over hoe je met een “blogkermis” je bezoekersaantallen kunt verhogen.

Een makkelijke manier om veel bezoekers naar je blog te krijgen is door een blogkermis te starten. Een blogkermis is een blog promotie-evenement, waar een blogger fungeert als host en andere bloggers als deelnemers.

Spelregels

timthumb.php1. De host kondigt de datum bij de deelnemers aan waarop de blogkermis van start gaat. Dit is de datum waarop de host de blog gaat plaatsen.

2. De host maakt het onderwerp bekend bij de deelnemende bloggers. De deelnemers kunnen dan een gerelateerde blog schrijven over dit onderwerp.

3. Iedere deelnemende blogger stuurt de host een link van hun gerelateerde blog. De gerelateerde blogs worden pas gepubliceerd op de afgesproken datum en tijd van de blogkermis.

4. Op de startdatum van de blogkermis, delen alle deelnemers de link van de host blog via diverse sociale media.

Content

De host publiceert op de afgesproken datum de blog waar alle links van de deelnemers in verwerkt zijn. De host kan samenvattingen schrijven bij elke link of gerelateerde blogs in een quote linken, het is aan de host hoe hij of zij de links in de host blog weergeeft.

Deze blog is ook een blogkermis. In dit geval heb ik ervoor gekozen om meer informatie te geven over de gerelateerde blogs door gebruik te maken van de alt-tekst bij de links: wanneer je met je muis over de links gaat die in deze tekst verwerkt zijn zie je een korte uitleg over het artikel waar de link toe leidt. Voor mobiele bezoekers heb ik alle deelnemers onder deze blog nogmaals genoemd met een link naar de specifieke blog.

Als de blogkermis eenmaal losbarst, hebben geïnteresseerde lezers van de blog makkelijk toegang tot een verscheidenheid aan artikelen die over een bepaald onderwerp gaan.

Nog meer duizelingwekkende info

8099368-lange-blootstelling-van-een-kermis-rit-in-de-nachtDeelnemers aan de blogkermis kunnen ook in hun eigen blog linken naar het host blog.

Wat zou er gebeuren als alle deelnemers de blogkermis vooraf met datum en website van de host de kermis gaan promoten? Alle betrokken lezers van de verschillende deelnemers zullen vast nieuwsgierig zijn naar de content van alle anderen. Dit levert een kruisbestuiving aan nieuwe bezoekers op.

Hekkensluiter

Een blogkermis is een blog-promotie-evenement dat je als host wekelijks, maandelijks, per kwartaal of als eenmalige gebeurtenis kan inzetten.

Blogkermis hosts kunnen om gerelateerde content vragen binnen hun eigen blog community of door contact op te nemen met andere bloggers die over hetzelfde ‘kermis’ onderwerp bloggen.

Doe je ook mee de 27ste?

Wil jij ook nieuwe bezoekers trekken naar je blog en om die reden meedoen met het volgende blogkermis?

Op 27 maart om 12.00 uur wordt op 42bis een blogkermis gepubliceerd. Je hebt dus nog voldoende tijd om te schrijven. Het onderwerp is dan Gadgets. De rest van de spelregels lees je in hierboven. Mail de link van je eigen blog naar marcel@42bis.nl en zet jouw werk in het zonnetje.

In order of appearance

Bouke Vlierhuis

Een goed blog schrijf je als een dichter. Bouke Vlierhuis laat je 5 inzichten uit de poëzie zien voor betere blogposts. Lees meer>>>

 

Dimitri Lambermont

Heb je hulp nodig bij het starten van een blog? Lees dan eens deze 10 handige tips van Dimitri Lambermont. Lees meer>>>

 

Danitsja Koster

Deze blog heeft als onderwerp bloggen. Raad eens wie de geïnteresseerde lezer is? Juist! De bloggers! Danitsja Koster vindt dat eigenlijk heel erg logisch. Lees meer>>>

 

claartje visser

Wat zou er gebeuren als er een boek van je blog geschreven wordt? Laura van Bouchout deed het. Claartje Visser schreef over hoe ze dat deed. Lees meer>>>

 

xaviera ringeling

Bloggen is niet voor iedereen weggelegd. Volgens Xaviera Ringeling is het soms beter helemaal niet te beginnen met bloggen. Lees meer>>>
0 Shares:

Comments are closed.

Dit artikel is 4.478 keer gelezen