Wat hebben Bill Gates, en Barack Obama met elkaar gemeen? Nee nee, niet hun zangtalent en nee nee, ook niet hun voorliefde voor grote huizen. Beide heren hebben op de website Reddit (“de voorpagina van het internet”) een AMA gedaan. Bill Gates zelfs gisteren en jammer genoeg heb ik beide keren en heren gemist.

Voor wie zich webnerd noemt maar Reddit niet kent en niet weet wat een AMA is: AMA staat voor Ask Me Anything en stelt gebruikers van het populaire platform in staat om aan bekende mensen of minder bekende mensen met een interessante baan of anderszins interessant verhaal, vragen te stellen.

Bekende beantwoorders

Zo was er al eerder een AMA met wetenschapper Neil deGrasse Tyson, actrice Molly Ringwald, maar ook met de schrijver van The Stanford Prison Experiment, twee mannen die 42 jaar onterecht en onschuldig in de gevangenis hebben gezeten en de privékok van een miljonair. Voor de beste AMA’s kun je hier kijken.

Bill’s bucketlist

Bill-Gates-AMA-634x569 (1)Dit keer was het dus Bill Gates die alle vragen van Redditors beantwoordde. Zo vertelde hij dat hij alle Apple-producten wel eens uit had geprobeerd, beantwoordde hij vragen over de Bill and Melinda Foundation en liet weten wat het belangrijkste punt op zijn bucketlist is.

En ja, je kunt klagen over Microsoft en Windows tot je gezicht er blauw met paarse vlekken van wordt. Maar laten we eerlijk zijn, als er iemand is die zich met man en dollar inzet voor een betere wereld, dan is het toch in elk geval ook Bill Gates. En ja, je kunt lyrisch doen over de impact van Apple op ons leven, maar Microsoft’s – love it or hate it – impact is niet te negeren.

Reddit moet je doen!

Al met al een AMA die ik niet had willen missen, maar wel heb gemist. Opletten dus wat er bij de jongens van Reddit gebeurt. Nog geen Redditor? De site is aan te raden. Niet voor je personal branding, niet voor je marketingstrategie en niet voor je social media presence, maar wel omdat een Onliner zijn alleen kan als je Online ook echt kent. Dan kun je de voorpagina van het internet toch niet overslaan?

Filmpje

Voor de aankondiging van de AMA maakte Gates een kort filmje waarin hij alvast een paar veelgestelde vragen van een antwoord voorzag.

httpv://www.youtube.com/watch?v=qv_F-oKvlKU

 

0 Shares:
5 comments
  1. Zelf ben ik sinds een paar maanden fanatiek redditor (vooral lurkend overigens), maar ik blijf me verbazen over de gave AMA's. De laatste weken bijvoorbeeld Arnold Schwarzenegger en Dave Grohl al voorbij zien komen. Daarnaast inderdaad de verhalen van onbekende namen met waanzinnig interessante verhalen, zoals een tijdje geleden een luchtverkeersleider die werkte op 9/11.

    1. cool, zelf ook wel vooral lurker daarzo. Houdt me soms nachten wakker dat reddit..ik lees me scheel :) Maar overweeg nu wel om een paar mooie AMA's op een rijtje te zetten voor 42bis. Van het weekend maar eens kijken of ik tijd heb.

Comments are closed.

Dit artikel is 3.979 keer gelezen