Wil je weten of je diabetes, blaasontsteking of pre-eclampsie hebt? Daar is nu de app Ucheck voor die je urine kan onderzoeken op in totaal 25 aandoeningen. Daarnaast meet de app via je urine ook het glucose- en proteïne-niveau.  Ucheck werd deze week tijdens het TED-congres door MIT-ondernemer Myshkin Ingawale geïntroduceerd.

Maar hoe krijg je de urine in je iPhone, vraag je je nu natuurlijk af. Nou, laat ik je zorgen wegnemen: je hoeft het apparaat niet mee te nemen naar het toilet. De urine vang je op in een beker, je hangt er een kleurengecodeerde strip in en van de resultaten maak je met je telefoon een foto, waarop de app die analyseert.

In een test van 12000 strips, waren de resultaten van de app accurater dan resultaten van mensen. Ingawale wil met de app “Mensen dichterbij hun eigen informatie brengen zodat ze hun lijf beter begrijpen.”

Ucheck zal binnenkort verkrijgbaar zijn voor iPhone, daarnaast wordt inmiddels ook gewerkt aan een versie voor Android.  De app zelf zal $0.99 gaan kosten, Voor % 20,- kan een pak strips en een kleurgecodeerde handleiding worden aangekocht. Of Ucheck ook in Nerderland beschikbaar komt is nog niet duidelijk.

BRON

 

0 Shares:
Dit artikel is 2.684 keer gelezen