Een flink aantal apparaten van Samsung maakt geen inbreuk op het modelrecht van Apple. Dat bepaalde een Nederlandse rechter vandaag. In de uitspraak refereert de rechtbank naar eerdere uitspraken van Britse Rechters, die dit ook al vonden. 

Het gaat om de  Galaxy Tab 10.1, Galaxy Tab 8.9, en de Galaxy Tab 7.7.

In een reactie op de uitspraak liet Samsung weten:

,,De uitspraak bevestigt eerdere beslissingen van rechtbanken in andere landen dat onze Samsung Galaxy Tab-producten geen inbreuk maken op designrechten van Apple. Wij blijven ervan overtuigd dat Apple niet de eerste was die een tablet ontwierp met een rechthoekige vorm en afgeronde hoeken”

De twee tech-giganten zijn al enige tijd én wereldwijd in een strijd verwikkeld over patenten. In Duitsland werd al eerder de Galaxy Tab 7.7 verboden door de rechtbank aldaar.

Bronnen:

Reuters, Elsevier en rechtspraak.nl

0 Shares:
Dit artikel is 2.327 keer gelezen