Behalve internet enthousiasteling en gamification geïnteresseerde ben ik ook een redelijk fanatieke hardloper. Ik moet tenslotte toch een beetje fit blijven. In mijn vorige blogpost schreef ik al dat ik voor het bijhouden en delen van mijn hardloop prestaties Runkeeper gebruik. Nu is er echter Strivv.

 

Strivv is meer dan een app

Runkeeper houdt via GPS je sportprestaties bij. Deze kun je vervolgens delen op de welbekende social media. Je kunt ook een team samenstellen met mensen die je kent en zo elkaars prestatie bekijken en beoordelen. Op die manier word je, als het goed is, gemotiveerd om veel te sporten. Strivv gaat echter een stapje verder. Allereerst is Strivv niet alleen een app maar ook een pedometer ($69,95), net als bijvoorbeeld een fitbit. Wat Strivv echter zo cool maakt, is de manier waarop deze twee samenwerken.

Online spelen in de echte wereld!

Strivv2   Strivv1

De app van Strivv is namelijk ook een online spel wat zich afspeelt in MYLAND. Om verder te komen in het spel moet je bepaalde opdrachten uitvoeren in de echte wereld. Dit zijn opdrachten als het lopen van een bepaalde afstand of het beklimmen van een aantal traptreden, allemaal bijgehouden door je pedometer gekoppeld aan de app op je iPhone. Als je de opdrachten niet uitvoert, kom je simpelweg niet verder in het spel. In plaats van gemotiveerd worden door sociale druk spreekt Strivv echt je intrinsieke motivatie aan.

Stap verder

Dit is wat mij betreft een goed voorbeeld van hoe het gebruik van  gamification elementen weer een stap verder gaat. Door echte opdrachten te koppelen aan een platform game in een app, motiveert Strivv je op een unieke manier om van de bank af te komen en te gaan bewegen. Strivv is (vooralsnog) alleen verkrijgbaar voor de iPhone. Ik blijf mijn motivatie dus voorlopig halen uit de sociale druk van mijn streetteam op Runkeeper, ondertussen wachtend op een Android versie van Strivv…

 

 

Foto’s van Strivv

 

 

 

 

 

0 Shares:
5 comments
  1. Hoi Xaviera!

    Goeie review, leuk gedaan! Misschien is het leuk om de volgende keer wat meer foto's van de review bij te voegen. Visueel ondersteund het je verhaal!

  2. Nice! Leuke review om te lezen. Meeste reviews blijven een beetje plastisch, deze krijgt meer kleur door "keihard" je eigen mening te geven. De conclusie deel ik. Voorlopig blijf ik nog wel even bij Android. Voornamelijk vanwege het app aanbod en het feit dat ik mijn gekochte android apps niet mee kan nemen naar WP8. WP8 zelf wordt voor mij na het lezen van deze review wel aantrekkelijker! Maar voorlopig… Android ftw ;-)

    Greetz, @Nielzs

Comments are closed.

Dit artikel is 3.886 keer gelezen