Microsoft heeft een patentaanvraag ingediend voor technologie die ervoor moet zorgen dat je smartphone nóg meer met je meedenkt en zichzelf in “Stealth mode” zet in omstandigheden waarin dit handig is.

Ga je bijvoorbeeld naar de bios, dan gaat het geluid vanzelf zacht, het scherm dimt en ook het knipperen dat je telefoon eventueel doet wanneer er berichten binnenkomen wordt verminderd. 

microsoft

Wel bereikbaar, geen stoorfactor

Volgens het ingediende patent gebruikt de telefoon een combinatie van GPS-gegevens en tenminste één omgevingsfactor om te bepalen of de nieuwe technologie moet worden ingezet. Zo weet de telefoon via GPS bijvoorbeeld dat je in de bios zit (of bij een uitvaartcentrum) en detecteert de technologie dat het licht uitgaat en zet dan zichzelf dus in “Stealth mode”.

Op deze manier ben je nog wel bereikbaar op dat soort momenten, maar stoor je de rest van je gezelschap er niet al teveel mee.

Nuttig of niet?

Om te beginnen is dit natuurlijk erg fijn voor een bezoekje aan de bios. Een moment waarop mijn telefoon in mijn tas verdwijnt, maar dat geldt niet voor iedereen. En een vermindering in het aantal niet-om-aan-te-horen-ringtones is natuurlijk altijd duimpje omhoog.

Maar aan de andere kant, is het zeer waarschijnlijk dat bioscoopbellers gewoon blijven opnemen of de telefoon nu op zacht en gedimd staat of niet. En het patent zegt niks over het wegnemen van de stemmen van aso’s. Ik zie nog niet zo heel erg de toegevoegde waarde van dit Microsoft patent als ik eerlijk ben.

Dan liever ninja’s

Een betere – niet-tech – oplossing vind ik dan de bisocoop-ninja’s die de Prince Charles Cinema in Londen gebruikt. Dit zijn dames en heren, die geheel gekleed in zwart stretchpak onverbeterlijke bioscoopbellers (of anderszins lawaaimakers) op de vingers tikken en aanmanen tot socialer en vooral stiller gedrag. Want hoewel ik erg voor techniek ben bij het oplossen van allerlei problemen, denk ik dat sommige zaken gewoon door mensen moeten worden opgelost…al zijn het dan ninja’s.

httpv://www.youtube.com/watch?v=QMuvoBzwvLc

Bron

 

 

0 Shares:
2 comments

Comments are closed.

Dit artikel is 2.527 keer gelezen