Het is natuurlijk bijzonder irritant als je koffer kwijt raakt op het vliegveld. De luchtvaartmaatschappij heeft natuurlijk geen idee waar deze terecht is gekomen, met uren wachten als gevolg. Nu kun je met deze nieuwe gadget heerlijk wijsneuzerig gaan doen. Gooi de Trakdot in je koffer en je weet altijd waar je ondergoed is gebleven!

$50 vs. peaceful mind

Trakdot is ontwikkeld door het bedrijf Globaltrack. Via een GSM chip verstuurt de Trakdot een sms naar je telefoon, of je gebruikt de smartphone app. Geen GPS, want dat keurt de Federal Aviation Authority (FAA) niet goed. Voor 50 dollar kun je deze tracker aanschaffen en voor 13 dollar per jaar kun je gebruik maken van het waarschuwingssysteem en de app. Is dat het waard? Als je veel reist en waarde hecht aan een ‘peaceful mind’? Ja. Maar je koffer ligt natuurlijk nog steeds in Londen, terwijl jij in Boedapest zit…

Trackdot

Trackdot-gizmodo

Is er vraag naar?

Volgens Mayer Alexander van Globaltrac wel. De statistieken van de FAA laten namelijk zien dat van de 140 miljoen mensen die vorig jaar meer dan een keer vlogen 26 miljoen hun bagage verloren. Beter gezegd, de luchtvaartmaatschappij verloor hun bagage. Dat verklaart waarom Globaltrac wordt overspoeld met voorbestellingen, aldus Alexander. De website is nog niet live, maar zodra ze zover zijn kun je hier meer informatie vinden: trakdot.com.

0 Shares:
1 comment
  1. Nu is de Trakdot verkrijgbaar in Amerika, maar ook in Nederland! Stop de Trakdot in je bagage en hij laat je weten waar het is. Maar het doet een beetje meer dan dat. Wat er namelijk gaaf aan is, is dat het apparaatje maar 2 AA batterijen nodig heeft, dus geen lastige adapters of opladers, waardoor het 20 dagen aan 1 stuk werkt. Meer informatie staat op: http://www.TrakdotNederland.nl

Comments are closed.

Dit artikel is 3.214 keer gelezen