Denk jij dat je in de ruimte even weg bent van alles? Geen geluiden om je heen? Alleen maar rust en stilte?

Luister dan eens naar de opnames van Chris Hadfield uit het International Space Station. Je hoort dan dat het best meevalt met die stilte. Over het algemeen klinkt het alsof je in een lawaaierig blik zit.

DJ Hadfield

Hadfield is een Canadese astronaut die onlangs aan boord van het ISS gegaan is. Hij heeft daar geluidsopnames gemaakt en deze opnames kun je nu online beluisteren. In het ruimtestation kan hij natuurlijk niet veel kanten op, dus heeft hij wat alledaagse geluiden opgenomen: de atmosferische geluiden van het Amerikaanse lab, met lawaaierige pompen en ventilatoren; de relatieve rust in de Japanese Experiment Module (ofwel de KIBO); en, jawel, het toilet van de ISS.

Fotograaf Hadfield

Naast het maken van deze spannende geluidsopnames is Hadfield druk geweest met het maken van foto’s van de aarde.

fotoruimte
Bron afbeelding: Col. Chris Hadfield

Deze prachtige beelden kun je bekijken op zijn Facebook-pagina, waar continu nieuwe beelden bijkomen.

Tweet van Captain Kirk

En dan heeft hij ook nog eens tijd om te twitteren met William Shatner, die hem vroeg of hij vanuit de ruimte twittert. Zijn legendarische reactie:

 

Rockstar Hadfield

Ben je ook wel benieuwd naar de muziek die uit de ruimte komt? Luister dan naar het nummer “Jewel in the Night”, dat Hadfield aldaar heeft opgenomen. Het is geen “Space Oddity”, maar in ieder geval muzikaler dan de toiletgeluiden.

httpv://youtu.be/YufsbE4-jmY

0 Shares:

Comments are closed.

Dit artikel is 2.525 keer gelezen