Als je op internet zoekt naar ‘tien goede voornemens’, dan vind je diverse lijstjes die bijna allemaal als nummer één hebben: ‘Ik ga dus zeker te weten afvallen in 2013. Met een dieet enzo.’ Nou ja, zo staat het er natuurlijk niet, maar ik stel me voor dat het wel zo is uitgesproken op de nieuwjaarsborrels, terwijl nog snel laatste bitterballen in de monden werden gestopt.

Psychische klachten door Facebook

Andere voornemens zijn: meer sporten of je partner verlaten. Het laatste staat niet in de top tien lijstjes, maar wie weet leent 2013 zich daar goed voor. Singlesite.nl heeft tien social media survivaltips opgesteld voor na je ‘break up’. De site verwijst naar een onderzoek (dit is het enige dat ik kon vinden), waaruit blijkt dat het checken van de Facebookpagina van je ex kan zorgen voor psychische klachten.

Datingsite

Ik moet eerlijk bekennen dat ik werd afgeleid door de foto’s op singlesite.nl. Het waren niet de beste foto’s, terwijl je als vrijgezel op een een site voor singles toch ten minste een goede eerste indruk wil maken. Althans dat dacht ik. De eerste tip komt daarom van mij: zorg voor een goede profielfoto. Je hoeft er niet per se knap op te staan, maar wel vrolijk of origineel. Klik hier hoe je een mooie profielfoto kunt (laten) maken. Goed, dan nu de tips ‘wat te doen na je break up.’

Tips

De social media survivaltips geven aan wat je beter níet kunt doen als je partner je heeft verlaten. Breng niet te veel tijd door op de Facebookpagina van je ex, stalk hem/haar niet en schrijf geen nare dingen over je voormalige geliefde. Ook wordt aangeraden geen ‘vrienden’ te worden met de nieuwe partner van je ex. Maar het beste is om je Facebookpagina op te heffen of je wachtwoord door een vriend te laten veranderen. Voor mensen die twijfelen over het niveau van de site: het is écht bedoeld voor volwassenen. De enige aanmoedigende tip die Singlesite.nl geeft, is: “Jezelf profileren op een datingsite.”

Log uit en onderneem iets leuks!

Het zijn open deuren en er zit ook geen kern van waarheid in de tips. Maar toegegeven, misschien is het inderdaad een goed idee alles te deleten wat heeft te maken met je ex. Dat geldt zowel online als offline. Daarom volgt hier een extra tip: zet je computer uit, zwelg even in zelfmedelijden en bekijk dan deze top 10 van goede voornemens. Het jaar is immers nog jong en je kunt er nog alles van maken. Ga bijvoorbeeld sporten, maak je eens wat minder druk of ga op stap met een goede vriend(in). Doe in ieder geval iets waar je écht blij van wordt. Grote kans dat dit – zeker in het prille begin – niks heeft te maken met je computer of een datingsite.

0 Shares:
Dit artikel is 2.402 keer gelezen