In Nederland verloopt een ritje in de metro meestal redelijk rustig. Hier en daar een muzikant die wat geld voor zijn ongevraagde optreden vraagt en soms een controleur die je vervoerbewijs wil zien. Maar heel veel bedelaars kom je er niet tegen.

Panhandler party

In New York schijnt dit nogal anders te zijn. Veel panhandlers (bedelaars) die alle coupés afgaan met steeds weer hetzelfde riedeltje waarom je ze geld zou moeten geven. In lijn 4 werd het afgelopen augustus wel heel erg bont gemaakt. De ene bedelaar na de andere kwam om geld vragen. Maar of je daar je geld nou aan zou willen geven… Een echtpaar dat hun tweede hypotheek op hun zomerhuisje niet meer kan betalen. Een man die dit jaar geen bonus heeft gekregen en daardoor zijn Ferrari niet kan afbetalen. Het werd een heuse ‘panhandler party’.

Op het filmpje kun je zien voor wie de reizigers wél wat geld over hadden.

httpv://youtu.be/47e3vjA_4uc

0 Shares:
Dit artikel is 2.241 keer gelezen