Sinds ik een jaartje of 2 geleden geswitcht ben van Firefox naar Google Chrome moest ik eerst een hele tijd wennen. Ik was mijn toolbars kwijt en hoe moest ik aan extensies komen? Na een tijdje spelen wilde ik niet meer terug, en was Chrome mijn nummer 1 browser. Firefox gebruik ik natuurlijk nog wel om websites te ontwikkelen, maar het overgrote deel van mijn tijd is Google Chrome mijn browser.

Extensies maken mijn leven een stuk makkelijker. Ik zou niet meer zonder extensies in mijn browser kunnen werken. In deze blog deel ik mijn 5 favoriete en meestgebruikte extensies voor Google Chrome.

Google mail checker

De Google mail checker extensie is simpel en belichtte ik ook al in mijn vorige blog. Deze extensie kijkt of je nieuwe mail hebt, zodat je niet steeds naar de webinterface van Gmail hoeft te gaan om te kijken of er nog nieuwe e-mail is. Een aanrader voor iedereen die Gmail gebruikt!

Download de Gmail extensie

Diigo

Diigo voor Chrome
Bron: www.diigo.com

Je bookmarks centraal opslaan en deze overal bij de hand hebben, dat kan met Diigo. Met de Diigo extensie is het mogelijk om:

  • Notities toe te voegen aan een webpagina
  • Een pagina delen naar Twitter, Facebook, etc.
  • Belangrijke onderdelen van een webpagina markeren en deze opslaan in je Diigo account
  • Webpagina’s toevoegen aan je favorieten. Deze pagina’s kun je toevoegen aan een lijst, tags meegeven en zelfs delen met groepen.

De Diigo extensie is voor mij persoonlijk wel de meest handige extensie die ik de laatste maanden heb ontdekt.

De Diigo extensie is hier te downloaden

Awesome screenshot

Awesome Screenshot Chrome
Bron: www.awesomescreenshot,com

Makkelijk een deel van je scherm kunnen selecteren en dit deel via mail verzenden? Dat kan met Awesome screenshot. De screenshots die je maakt kun je zelf uitbreiden met teksten, zodat je de screendump kunt voorzien van extra informatie. Het mooie van Awesome screenshot is dat je deze ook kunt uploaden naar awesomescreenshot.com en dat je een link krijgt die je kunt delen met bijvoorbeeld projectleden.

Awesome screenshot is hier te downloaden

Pin it

Snel een afbeelding pinnen op Pinterest, wie wil dat nu niet? Dit is mogelijk met de Pin it extensie. Deze installeert een kleine knop naast je adresbalk. Door op deze knop te klikken krijg je de afbeeldingen te zien die de webpagina bevat waarop je je op dat moment bevindt. Door op de afbeelding te gaan staan verschijnt het knopje “Pin it”. Deze knop leidt je direct naar Pinterest toe (als je bent ingelogd natuurlijk) en je kunt direct de afbeelding voorzien van de juiste tekst en deze naar het juiste board pinnen. Dit werkt een stuk sneller en makkelijker dan via de Pinterest interface vind ik persoonlijk.

Download de Pin it extensie

Firebug lite voor Google Chrome

In Firefox maakte ik veel gebruik van de Firebug extensie wanneer ik websites ontwikkelde. Ik hoopte bij mijn overstap naar Google Chrome dat deze extensie ook voor deze browser beschikbaar zou zijn en dit was gelukkig het geval. Voor de mensen die niet weten wat je met Firebug onder andere kunt doen:

  • CSS van je website in de browser aanpassen en direct het resultaat van je aanpassingen zien
  • HTML van de website live aanpassen, je ziet direct in de browser wat je aanpassingen voor gevolgen hebben

Helaas gaat het hierbij om de lite versie van Firebug, deze kan niet alles wat het grote broertje in Firefox wel kan, maar er is nog prima mee te werken.

Download de Firebug extensie voor Google Chrome

Je hebt nu een aantal, in mijn ogen, handige extensies voor Chrome. Ik gebruik zelf naast de bovenstaande extensies ook Adblock, Webdeveloper Toolbar en IETab. Welke extensies gebruiken jullie die niet in mijn lijstje voorkomen, maar die wel onmisbaar zijn? Laat het weten in de comments.

0 Shares:
Dit artikel is 5.299 keer gelezen