Kinderfantasie is fantastisch. Niet gebonden door teveel besef van werkelijkheid, wat zich vaak uit in tekeningen vol kleurrijke, grappige en haast onmogelijke figuren. Vrijwel iedere ouder bewaart de krabbels van zijn kinderen. Eerst op de koelkast, later in een doos op zolder. Maar hoe mooi zou het zijn als je ze een langer leven kon geven?

Van kindertekening naar beeldje

Crayon Creatures

Datzelfde bedacht ontwerper Bernat Cuni zich. En dus kwam hij met Crayon Creatures. Iets waarvan je denkt: had ik het maar bedacht! Ofwel: een 3D-printing service, waarmee je kindertekeningen omzet in levensechte beeldjes. Het enige wat je hoeft te doen is een tekening insturen en je krijgt een zandstenen figuur terug.

Kosten: € 99,- voor de productie en € 15,- voor verzending buiten de VS. Niet goedkoop, maar wel een erg origineel cadeautje natuurlijk.

Je moet overigens wel rekening houden met de zwaartekracht: tekeningen met hele dunne lijnen – zoals typische kindertekeningmensen met hele dunne beentjes – overleven de 3D-print misschien niet. Die moeten worden aangepast om te voorkomen dat ze instorten.

Zelf Lego printen

Naast Crayon Creatures experimenteert Cuni op allerlei manieren met 3D-printing. Op zijn site vind je o.a. experimenten met geprinte koffiekopjes en lampenkappen. Hij laat er ook zien hoe je zelf Lego steentjes kunt printen. Zou dit – op het moment dat in elk huishouden wel een 3D-printer staat – het einde van de speelgoedindustrie betekenen?

Van kindertekening naar levensechte pop

child's own

Minder high-tech, maar wel lekker zacht, is de service die Child’s own biedt. Hier kun je je kindertekening laten omzetten in een unieke knuffel waarmee je kinderen dus ook echt kunnen spelen. Deze knuffels zijn handgemaakt en kosten tussen de € 70,- en € 110,- exclusief verzendkosten.

Op Flickr staat een uitgebreide fotocollectie van de poppen en knuffels die al zijn gemaakt. Erg leuk om eens doorheen te struinen op een moment dat je wat vrolijkheid of inspiratie nodig hebt.

0 Shares:
Dit artikel is 4.968 keer gelezen