Gewapende overvallers braken tijdens oudejaarsavond in bij de Apple Store in Parijs. De dieven hebben ongeveer een miljoen euro aan goederen gestolen.

Apple Store Paris

De gemaskerde verdachten – zwaaiend met pistolen – drongen de winkel binnen via de medewerkersingang toen de conciërge wegging. Dit was ongeveer drie uur na sluitingstijd, zoals de Engelse Telegraph omschreef. De conciërge was licht gewond. The Wall Street Journal citeerde uit Franse rapporten dat ook een bewaker was overweldigd door de dieven. Dit is de eerste grote overval van een Apple Store in Frankrijk.

Hoeveel verdachten er bij de overval betrokken waren, is nog niet duidelijk. De Wall Street Journal noemt twee verdachten en de Engeland Telegraph meldde dat vier of vijf verdachten betrokken waren bij de overval.

De dieven negeerden display items en demo modellen. Ze waren uit op de verpakte goederen. De goederen werden in een vrachtwagen geladen en de hele operatie nam 40 minuten in beslag.

De totale waarde van de gestolen goederen werd geschat op ongeveer 1 miljoen euro, of 1,32 miljoen dollar. Een inventarisatie wordt nog steeds gemaakt.

0 Shares:

Comments are closed.

Dit artikel is 4.435 keer gelezen