Reststoffenunie is opgericht door de Nederlandse drinkwaterbedrijven om gezamenlijk te zoeken naar bestemmingen voor reststoffen die vrijkomen bij de productie van drinkwater. Inmiddels kan gesteld worden dat Reststoffenunie succesvol is: per jaar vindt bijna 200.000 ton reststoffen via Reststoffenunie een hoogwaardige en duurzame bestemming.
Op basis van de resultaten van een strategische informatie analyse, die in het najaar van 2011 uitgevoerd is, werkt Reststoffenunie aan plannen om de informatievoorziening aan drinkwaterbedrijven, transporteurs, aannemers en afnemers drastisch te verbeteren.
De informatievoorziening moet een strategische bijdrage gaan leveren aan het beter positioneren van Reststoffenunie in de markt, het beter bedienen van de aandeelhouders en het verbreden van de portfolio van Reststoffenunie: zowel aan de aanbodkant, als aan de afnamekant. Door soepeler lopende processen, meer geautomatiseerde verwerking van gegevens en betere matching van vraag en aanbod van reststoffen kan dit gerealiseerd worden.
Er wordt daarom gewerkt aan een online portaal, waarin stakeholders in de keten van reststoffen gemakkelijk informatie kunnen halen, brengen en delen. Het is de bedoeling dat in het eerste kwartaal van 2013 dit portaal online gaat en dat het in de komende jaren stap voor stap verder uitgebouwd wordt.
Daarnaast wordt Reststoffenunie geconfronteerd met het feit dat ICT, en vooral problemen met ICT een steeds groter afbreukrisico vormt voor het kunnen uitvoeren van de dagelijkse werkzaamheden: van een papieren organisatie wordt het van dag tot dag een meer geautomatiseerde organisatie. ICT problemen krijgen dus een steeds grotere impact op de dienstverlening van Reststoffenunie.
Binnen Reststoffenunie is weinig tot geen eigen kennis aanwezig op het gebied van informatiemanagement, automatisering en ICT. Daarom wordt gezocht naar een freelance medewerker informatievoorziening die dit gat in elk geval gedurende de eerstkomende periode weet op te vullen.
Wat hebben wij te bieden?
- Reststoffenunie is klein en heeft een open, informele en ontspannen werksfeer.
- Een uitdagend en leuk project, waarin je niet met één specialisme bezig moet zijn, maar je breed kunt ontwikkelen.
- In potentie een langdurige relatie met een trouwe klant. Als deze eerste fase een succes is, gaat Reststoffenunie verder met het uitbouwen van het informatieportaal. Continuiteit is daarbij een belangrijke succesfactor.
Opleidingsniveau
Je beschikt over HBO/WO werk en denkniveau, bijvoorbeeld in de richting bedrijfskundige informatica, bedrijfskundige informatievoorziening of vergelijkbare opleiding. Bij voorkeur aangevuld met specifieke opleidingen of ervaring op het gebied van systeembeheer en software ontwikkeling.
Ervaring
Je hebt minimaal 3 jaar ervaring op het snijvlak van ICT en business en voelt je thuis in methoden en technieken om tot functionele ontwerpen te komen en je bent vanuit de business een goede sparringpartner voor de verschillende partijen die aan de ICT kant in het project een rol spelen. Je pint je niet vast op functioneel ontwerpen alleen, maar hebt ook ervaring met informatie analyse, testen en uitrol van applicaties, kunt de discussie met business- en technical consultants voeren en vindt het leuk om niet alleen inhoudelijk de scherpte te brengen, maar ook te kijken naar doelmatigheid. Zowel van de toepassing als van het project zelf.
Het heeft een pré als je ervaring hebt met de implementatie van CRM systemen en ontwikkeling van websites, met name in de context van het .NET framework.
Last but not least voel je je op je gemak met alle basale taken rondom systeembeheer en kun je de discussie met de externe systeembeheerder goed voeren.
Overige kenmerken
Reststoffenunie is geen ICT organisatie, dus een grote mate van zelfstandigheid is vereist.
Plaats in de organisatie
Je werkt in de context van de Financieel Manager, die projectleider is over de ontwikkeling van het online portaal.
Werklocatie
Nieuwegein
Werktijden
24 tot 32 uur per week. Na het eerste kwartaal van 2013 wordt het project geëvalueerd en bestaat de optie tot verlenging.
Tariefindicatie
Nader te bepalen op basis van ervaringsniveau. Elk redelijk aanbod wordt in overweging genomen.
contactinformatie
Reageren op ru@qg.nl, ter attentie van Friso Wittebol.