Update 2: Het is inmiddels opgelost!

Update 00:52 > zie de update in de onderste alinea. 

Gebruik je Chrome en ben je nog lekker aan het internetten, dan is het je misschien al opgevallen: Twitpic wordt door Google aangemerkt als site met malware. De mannen van The Next Web merkte dit het eerste op en inmiddels beginnen meer mensen de gevolgen te merken.

malware

Het is namelijk niet nodig om daadwerkelijk naar twitpic.com te gaan om last te hebben van deze melding. Op mijn persoonlijke website had ik een widget met mijn twitpics staan, waardoor ook xa4a.net nu volgens Chrome malware verspreidt. Die widget heb ik dus moeten deactiveren (waarop de melding overigens wel direct was verdwenen).

Twitter

Maar het is nóg onhandiger. Gebruik je twitter.com en gebruikt iemand in je Timeline Twitpic om een foto te delen? Jawel, dan wordt ook Twitter aangemerkt als website waar malware mee wordt verspreid. Maar ook profielen van gebruikers die Twitpic gebruiken worden nu door Chrome geblokkeerd.

Twitpic zelf stelt dat het pertinent niet correct is en probeert de dames en heren van Google te bereiken om het probleem op te lossen

[blackbirdpie url=”https://twitter.com/TwitPic/statuses/285464233959895040″]

/via The Next Web

Vooralsnog lijkt het er dus op alsof de melding niet klopt. De reputatie van Twitpic staat echter wel onder druk door deze – voorlopig niet bevestigde – malware-beschuldiging. Hopen dat de jongens van Google nu maar snel wakker worden.

Update 00:52 > Getest

Inmiddels heb ik Twitpic.com door AVG webpage scanner gehaald, WebInspector, ScanURL.net en VirusTotal gehaald. Alleen Webinspector en ScanURL geven een melding, maar die melding is dat Google de site niet veilig vindt. Zo ver waren we al.

Overigens ben ik toch naar Twitpic gegaan, want ik kon het niet laten en so far geeft geen van mijn eigen virusscanners een melding. Maarrrrr, als ik de komende dagen opeens niet meer online ben, dan weet je alvast waarom dat is!

0 Shares:
Dit artikel is 2.863 keer gelezen