Sinterklaas is net het land uit en de volgende gekte staat al weer voor de deur: kerstmis. Nou kun je voor alle gelegenheden handige, coole of volstrekt waardeloze apps downloaden en zeker voor kerstmis.

ChristmasChristmas!!

Christmas!! is een iPhone app die je vertelt hoe veel dagen het nog duurt voordat het kerst is. Duh, lekker belangrijk. Maar wel goed om vast in de kerststemming te komen. Verder ook de nodige spelletjes om de tijd te doden tot het eindelijk zo ver is.

Aftellen naar Kerstmis

Aftellen naar Kerstmis voor Android doet wat de naam al doet vermoeden, aftellen tot Kerstmis. Maar daarnaast wordt ook nog verteld waar de kerstman is gezien!

Kaartjes maken

Cards helpt je om nu eens geen traditionele kerstkaart te sturen, maar het net even anders te doen (iPhone-app). De app maakt gebruik van alle foto’s die op je telefoon staan. Lekker makkelijk toch?

Cadeautjes bijhouden

De Christmas List is een handige tool om je cadeaulijst bij te houden en de app houdt tevens bij of je over je budget heen gaat! Misschien klinkt dit voor Nederlanders als een extreem Amerikaanse app, maar er zijn steeds meer Nederlanders die cadeautjes pas met kerst verdelen, omdat de hele familie dan pas tijd heeft om bij elkaar te komen. En je kunt hem natuurlijk volgend jaar ook gewoon voor het Sinterklaas-shoppen gebruiken.

Good Food

En uiteraard is er ook voor het kerstmaal een goede app te vinden de BBC Good Food app ($ 2,99) heeft meer dan 100 feestelijke recepten die niet misstaan op de kersttafel.  Misschien vind je de gratis Christmas dinner maker voor iPhone of Christmas food voor Android wel net zo goed.

Tuig je eigen kerstboom op

Bij de hele kerstsfeer kan de kerstboom natuurlijk niet ontbreken. Deze kun je voor Android en iPhone gratis optuigen met Xmas Tree Maker).

Angry Birds Seasons

Ook de Angry Birds zijn in kerststemming (en staan in het teken van Chinees nieuwjaar en nog een aantal feesten van over de hele wereld).

Schudden voor gebruik

Genoot je vroeger ook altijd van de globes die je kon schudden zodat het ging sneeuwen? Nu kun je ook met je iPhone de sneeuw laten dwarrelen met de Super Snow Globe app ($ 0,99). Voor Android zijn er verschillende gratis versies van de sneeuwglobe.

Kerstmuziek graag alleen voor eigen gebruik

Om er voor te zorgen dat niet iedereen gek gemaakt wordt met de toch al veel te vaak gehoorde kerstmuziek zal ik de kerstringtones hier niet bespreken….

Volgend seizoen

Als je volgend feestseizoen nog meer handigheidjes nodig hebt, denk dan eens aan de Sinterklaas rijmapp. Er zijn ook recepten speciaal voor de Sinterklaas goodies via de Sint Chef.

0 Shares:
Dit artikel is 4.270 keer gelezen