MeMo² onderzocht in opdracht van T-Mobile waar wij Nederlanders tijdens Oud & Nieuw onze telefoon voor gebruiken. Uit de antwoorden van de 962 ondervraagden blijkt onder andere dat we tijdens de jaarwisseling eigenlijk helemaal niet zo gezellig en aardig zijn als we graag geloven…

longnoseJaaa, jij óók een gelukkig nieuwjaar!

Ruim een derde van de Nederlanders stuurt vooral uit beleefdheid een reactie terug aan mensen van wie ze een mobiele nieuwjaarswens ontvangen. Sommigen gaan zelfs nog een stapje verder. Zo stuurt bijna één op de tien Nederlanders een nieuwjaarswens die niet gemeend is.

Mobiel flirten

Een kleine groep (7%) flirt wel eens via de smartphone met anderen dan hun eigen partner of controleert de mobiele telefoon van de partner rond Oud en Nieuw. Een enkeling hoopt met het versturen van een Nieuwjaarsberichtje zijn of haar ex terug te winnen.

Vrouwen willen niks missen

Vooral vrouwen (40%) vinden hun smartphone tijdens de jaarwisseling extra belangrijk, omdat zij geen enkel berichtje, telefoontje of mailtje willen missen. Daarnaast willen zij nog meer dan mannen foto’s en video’s delen via social media. Ook bewaren vrouwen (32%) speciale berichten van familie en vrienden vaker dan mannen (20%).

tieners-smartphoneGezellig met de mobiele eenheid

T-Mobile verwacht een sterke stijging van het mobiele dataverkeer tijdens de komende jaarwisseling. Vooral jongeren in de leeftijd van 12-24 jaar denken deze jaarwisseling meer gebruik te maken van social media (59%) en WhatsApp/iMessage (56%). Ook verwachten zij fors meer foto’s en video’s te uploaden (56%). Een kwart van de jongeren geeft zelfs aan de hele Oudejaars-avond te sms’en en WhatsAppen. Eén op de vijf smartphonebezitters verwacht ook gebruik te maken van Skype of Facetime.

Mamma, ik bel alleen nog maar met jou

Opvallend is dat ruim de helft van de Nederlanders nog wel hun ouders belt om twaalf uur (52%). De rest van de familie, vrienden en collega’s moet genoegen nemen met een sms. Het gelukwensen van familie en vrienden in het buitenland gaat vooral via de mail.

Omzeilen piekmoment

Hoewel een derde van de Nederlanders gelijk om 00.00 uur gaat bellen of een bericht stuurt, is bijna de helft van plan de drukte te omzeilen door juist vóór of na het piekmoment te bellen, sms’en en/of WhatsAppen. Om verzekerd te zijn van optimaal bereik, zorgt een vijfde van de smartphonebezitters dat hun WiFi aanstaat. Eenzelfde aantal mensen verwacht gewoon goed bereik te hebben.

0 Shares:
2 comments

Comments are closed.

Dit artikel is 3.282 keer gelezen