Terwijl wij ons een week lang vol(vr)eten en -drinken, zijn er elders in de wereld mensen die heel andere dingen aan hun hoofd hebben. Dat weten we met zijn allen best en we voelen ons hier stiekem wel wat oncomfortabel onder. Dus elk jaar zie je rond de feestdagen weer wat extra acties van de Goede Doelen voorbij komen. Inspelend op ons schuldgevoel en de ‘vrede op aarde’ sfeer. En terecht wat mij betreft.

Originelere, online acties

Wat ik leuk vind is dat er de laatste jaren meer ‘gespeeld’ wordt met acties. Ze worden origineler en door internet zijn er natuurlijk heel veel mogelijkheden bijgekomen. Zojuist kreeg ik een mailtje om een lichtje aan te doen in de kerstboom op Schiphol, voor Unicef. Leuke actie, kleine moeite, dus zo gedaan. ING doneert nu een euro aan Unicef, waarmee een kind in Ethiopië naar school kan. Wat mij betreft mag  ING best wat meer doen voor een betere wereld, dus ik zou zeggen: help de overgebleven 147.000 lichtjes ook aanzetten.

Unicef ING kerstboom

Mooiere acties? Laat het weten!

Weet je nog andere, leukere, originelere, mooiere, online acties die we niet mogen missen? Laat het even weten via het contactformulier.

 

0 Shares:
Dit artikel is 3.514 keer gelezen