Stoor jij je ook wel eens aan al die babyfoto’s die iedereen zomaar in je tijdslijn knalt? Of al die kattenplaatjes die sommigen de wereld in slingeren? Wil je graag je laatste recepten of voedselcreaties delen, maar ben je ervan bewust dat niet iedereen hier op zit te wachten? Dan is er goed nieuws! Google heeft namelijk Google+ Communities gelanceerd, zodat jij je passie kunt delen met mensen die het ook daadwerkelijk leuk vinden.

Google+ Communities.

Op sociale netwerken komen een hoop mensen bij elkaar die een bepaalde passie delen; bijvoorbeeld katten, koken of fotografie. En wat is er nu leuker dan nieuwe mensen ontmoeten die ook deze passie delen? Google bood niet echt de mogelijkheid om je interesses met anderen te delen en zo je netwerk uit te breiden. Dit probeert Google nu op te vangen met de introductie van Google+ Communities. Hier kun je eigen community starten over je favoriete TV show, je verzameling kattenplaatjes of bijvoorbeeld je passie. En wanneer je een hobby hebt waar je je stiekem voor schaamt (of omdat niet iedereen het hoeft te weten) kun je ook een privé-community starten.

 De voordelen op een rijtje:

  • Je kunt nu zowel publieke als privé-communities starten. Dus niet iedereen hoeft meer te zien dat jij een fervent pokeraar bent of dat je een stiekeme fetisj hebt;
  • De mogelijkheid om je +1 websites van de interwebs te delen met iedereen binnen jouw community;
  • De optie om Hangouts te starten en evenementen te plannen met leden van de Community;
  • Binnen de community sorteren op topic titel.

Hoe werkt het?

GoogleplusToegang tot Google+ Communities vind je aan de linkerkant in het menu van Google+ onder het groene icoontje met daarop de tekst “Communities”. Wanneer je hierop klikt krijg je verschillende communities te zien, die Google alvast voor je heeft aangemaakt. Of je kunt zelf op zoek gaan naar een community die jouw interesse heeft via de zoek-optie. Een eigen community aanmaken is ook heel simpel. Binnen Communities zit rechtsbovenin een button met “Een community aanmaken”. Klikken, verzin een leuke naam voor jouw eigen community en de rest wijst zich vanzelf.

Met deze laatste feature probeert Google nog meer de real-life interacties tussen gebruikers na te bootsten. Google heeft aangekondigd dat er sinds de lancering meer dan 500 miljoen gebruikers zijn geüpgrade naar Google+. 235 miljoen mensen maken gebruik van het platform en zo’n 135 miljoen mensen maken gebruik van de Google+ stream. Met deze cijfers claimt Google het snelst groeiende sociale netwerk te zijn. Ik ben benieuwd naar jullie mening! Zorgt Google+ Communities ervoor dat het netwerk verder groeit?

Google+ Communities: A place for whatever you’re into

 

 

0 Shares:
Dit artikel is 2.798 keer gelezen