Het is nieuw, fris, fruitig en het heet Feedbek. Nog in bèta, maar je kunt er al aardig wat tijd doorbrengen als je last hebt van WOG (werk ontwijkend gedrag). Jawel, want sinds begin december is er een nieuwe portal over werk, plezier en werkplezier. 

Werk als belangrijkste dagbesteding

Hoewel ik persoonlijk niet zo’n fan ben van groen, blijkt uit onderzoek dat het mensen met meer plezier doet werken. Wellicht hebben de mannen achter de site – Michael Dam, Raf Fiorini en Champal Gijzen – gedacht dat dit voor groen op je beeldscherm ook geldt. De site bevat aardig wat van deze kleur.

Maar baat het niet, dan schaadt het vast ook niet en werkplezier moet je tenslotte niet onderschatten. Raf: “Werken is voor velen de belangrijkste dagbesteding in hun leven. Met Feedbek willen we werkgevers en werknemers hier veel bewuster van maken. Van je werk moet je kunnen genieten. Daar willen we aan bijdragen”. 

Van journalistiek tot jolig

Daar hebben ze een punt. Een leuk punt, want op Feedbek vind je naast serieuze artikelen ook luchtige ende leuke dingen. Michael Dam: “Feedbek brengt journalistieke content, maar we hebben ook grappige tools zoals ‘de Klaagmuur’, waarmee je kan klagen over jouw baas, collega, project of de kroketten in de kantine.”

Of het verstandig is je gal over je baas of je baan online te spuwen blijft de vraag, maar je kunt ook – anoniem en dus veiliger – je werkdag een cijfer geven. En wie weet kun je na een paar maanden wel lezen of je met  jouw stemming tot de main stream in je werkveld behoort of niet:  “Doordat je de branche waarin je werkt achterlaat, kunnen we daar natuurlijk mooie analyses over brengen. Bijvoorbeeld een ICT’er die gelukkiger is dan een financial”, aldus Michael.

TWOFT

Verder vind je direct op de homepage de TWOFT-meter (Total Waste Of F*cking Time) die op basis van de inbreng van bezoekers bijhoudt hoeveel geld er weggegooid wordt met nutteloze vergaderingen. Op dit moment staat de teller op 4658,- euro, best aardig voor slechts een paar weken…

Feedbek topics

Maar er is meer. Champal Gijzen: “Feedbek houdt vinger aan de pols over hoe mensen zich voelen op hun werk. Feedbek gaat over de dingen die je wel denkt op je werk maar niet altijd zegt of durft te zeggen. Dat kan over je manager gaan, over je collega, de kantine, parkeerbeleid: alles wat werken leuk, uitdagend of juist vervelend maakt.” 

En dus vind je op Feedbek rubrieken als:

Kantoorliefde

Relaties op de werkvloer, wie er zelf geen heeft, wil ongetwijfeld wel van die van anderen meesmullen. Voor Kantoorliefde kunnen office tortels hun verhaal insturen en zo de hele wereld mee laten genieten. Openlijk of onder pseudoniem. Ik hoop dat er straks heel veel mensen dat doen, want gluren bij de buren is nu eenmaal altijd leuk. En ik heb zelf nog wel een mooie kantoorliefdesstory liggen, dus wie weet deel ik die nog wel…

 Gebekt en kantoorhumor

In de rubriek Gebekt vind je de wat serieuzere artikelen – maar wel met humor – over allerhande onderwerpen. Zo lees je er onder andere dat de sfeer op de werkvloer steeds slechter wordt, eindejaarsfeestjes bij veel bedrijven voorlopig tot de verleden tijd behoren en dat werkende vrouwen het gelukkigst zijn.

Vallen deze onderwerpen te zwaar op de maag? Dan geeft de rubriek ‘Kantoorhumor‘ direct weer wat lucht.

Personeelsadvertentie

Ben je op zoek naar een baan en zie je het af en toe niet meer zitten? Hou de lol er dan in door bij tijd en wijle te kijken onder Personeelsadvertentie. Niet direct voor het vinden van een vacature (alhoewel de link er meestal wel bijstaat), maar voor droge commentaren op de functies of vacatureteksten. Zo had je ze vast nog niet bekeken…

Internationale toekomstmuziek

Nu kan ik alle rubrieken gaan bespreken, maar het is natuurlijk handiger als je zelf een kijkje neemt op de site. Feedbek wordt dagelijks aangevuld met nieuwe artikelen en er ligt nog heel wat in het verschiet. De heren zijn een team van correspondenten aan het opbouwen die vanuit diverse landen schrijven hoe het is om te werken in Argentinië, Brazilië, Spanje en andere landen.

Daarnaast zullen ze komen met:

  • Diverse lijstjes en rankings, denk aan de foutste accountmanager van Nederland op basis van nominatie door bezoekers
  • De leukste officegadgets
  • Videoreportages
  • Een webshop met… (dat houden ze nog even geheim)
  • Meer spin-offs die ze ook nog niet prijs geven

Iets te mannelijk…?

Wellicht een goed idee als er ook een aantal vrouwen toetreden tot het herenteam, want de site is voor mijn gevoel nog wel wat mannelijk. Misschien wel geheel vrouwelijk (?) kan ik alleen niet helemaal duiden waar dat hem in zit. Misschien het design, misschien de inhoud, misschien domweg de slider op de homepage die me aan het beursnieuws doet denken.

Voor management-teams geldt al dat ze in gemengde vorm beter presteren en wie weet geldt dat voor blog teams ook?

Zelf bijdragen

In ieder geval is de mogelijkheid er om zelf bij te dragen aan Feedbek. Aanmelden als blogger kan hier.

(Voor goedgebekte webprofessionals geldt uiteraard dat bloggen voor Feedbek alleen is toegestaan nadat je je hier hebt aangemeld: Gezocht: bloggers)

Ik ben wel benieuwd wat er allemaal nog komen gaat, want werk, plezier en werkplezier kun je tenslotte nooit genoeg hebben.

 

 

0 Shares:
2 comments
  1. Leuk artikel!

    Maar anonieme feedback?!? No way! Ik hoorde ooit van een directeur waar ik voor werkte "recht tussen de ogen, dat blijft het beste hangen". Klinkt misschien een beetje bot, maar geeft wel aan dat je er geen doekjes om moet winden…

    Trouwens ook een leuk idee om slechte vacatureteksten te bekritiseren. Of wat dacht van de slechtste recruiter? Want laten we eerlijk zijn; die weten meestal nog minder dan er in de vacaturetekst staat…

Comments are closed.

Dit artikel is 4.511 keer gelezen