Het moment is eindelijk daar: Je hebt een iPhone gekocht. En daar kun je tientallen apps op installeren. Die, volgens de omschrijving in de App Store, allemaal super interessant zijn. Wat een feest! Maar welke basis-apps moet je als verse iPhone-gebruiker echt hebben?

Het weer

Het kan vriezen, het kan dooien in Nederland. Natuurlijk is er op de iPhone te zien wat voor weer het is, maar voor een uitgebreidere voorspelling installeer je de Weerplaza-app (gratis) . Dan weet je gelijk of het beter is om de fiets of de bus te pakken.

Reizen

Ook handig: de NS Reisplanner (gratis). Waarom? Omdat je dankzij de app, in de meeste gevallen, voor vertrek naar het station al weet of je trein normaal rijdt. En voor de haastige types onder ons: Er zit een optie op voor het instellen van vertrekseintjes. Ook onderweg, bij werkzaamheden en voor aankomst kan de app jou een seintje geven.

Nieuws

Op nummer drie: NU.nl (gratis) of een andere nieuwsapp. Omdat iemand voor jou zojuist de laatste Metro uit de bak heeft gegrist. Misschien houd je niet van (gratis) kranten, dat kan natuurlijk ook. Nieuws apps zijn bovendien handiger in gebruik tijdens de spits: bij gebrek aan zitplaatsen is het net iets makkelijker om nieuws op je iPhone te lezen, dan stuntelen met een krant wegens uitwijkgevaar van je ellebogen.

Socializen

Wil je je weekend nabespreken, zonder dat je medepassagiers kunnen meegenieten? Installeer dan Whatsapp Messenger (Prijs: 89 eurocent). Onder de optie “Favorieten” staat aangegeven wie van je contactpersonen Whatsapp gebruikt. Net als bij de onlangs verdwenen MSN Messenger is het mogelijk om je status aan te geven, kortom: of je aanspreekbaar bent of niet.

Mensen zijn sociale dieren. Als je de Facebook-app niet op je iPhone hebt staan, tel je niet mee. Punt. Natuurlijk wil jij weten wat vriend A of vriendin B heeft gedaan op zaterdagavond. En wil je je Facebookvrienden voorzien van statusupdates over jouw leven. Pas wel op: Werkt verslavend! Hetzelfde geldt voor Twitter. Nuff said.

Werk Ontwijkend Gedrag

Gelukkig, de treinreis is achter de rug en je hebt alweer een kop of wat aan automatenkoffie binnen. Je werkt inmiddels driftig achter je bureau of in de collegezaal. Ineens duikt die vreselijke vier-uur-dip op. Een aangename vorm van Werk Ontwijkend Gedrag is plaatjes kijken. Bijvoorbeeld via een van de vele foto-apps. De bekendste is misschien wel Instagram , die zelfs nog een romantisch plaatje kan maken van je vieze sportsok. Of je diepvriespizza. Volgers zijn te vinden via Facebook of via je contactpersonenlijst. Natuurlijk kun je met Instagram ook een foto maken van je spannende bureau, zodat iedereen weet hoe productief jij eigenlijk bent.

Een ander optie om die vier-uur-dip optimaal te benutten (voor zover mogelijk) is het installeren van een saldo-app van jouw bank. De meeste banken hebben er wel een waarmee je je saldo kunt checken of geld over kunt boeken. Zo kom je niet voor verrassingen te staan als je op het eind van de dag boodschappen moet doen.

Onderweg

Voor de muziekliefhebbers onder ons is er de Spotify-app (gratis). Het voordeel van Spotify is, dat je onderweg naar je favoriete muziek kan luisteren, zonder deze echt aan te schaffen. Je Spotify-account is gekoppeld aan je pc of Mac. Om gebruik te maken van deze muziekdienst, betaal je een kleine tien euro per maand. Enne, je kunt het eerst dertig dagen gratis uitproberen.

Thuis

O, ja. Er moet een warme maaltijd op tafel komen, maar je hebt geen inspiratie. Dan kun je bijvoorbeeld de Recept van de dag-app van  24kitchen (gratis) op je telefoon installeren. Je ontvangt dan iedere middag een nieuw recept voor een gezonde maaltijd.

Verder is het aanschaffen van apps een kwestie van smaak, wie weet besteed jij je smartphone gebruik liever aan andere dingen dan plaatjes kijken of het nieuws lezen. Wat zijn volgens jou de echte basis-apps?

0 Shares:
Dit artikel is 3.093 keer gelezen