Jah! Het oude Facebook. Tenminste qua tijdsbesteding. Want vroegâh had je natuurlijk ook leuke dingen op het internet waar je uren zoet mee kon zijn. Bezigheden die verslavend werkten. Ik heb een juweeltje van tien jaar geleden opgeduikeld: Ashes of Angels, een online RPG. En wat blijkt: AoA is still going strong, dus de Captain Janeway in mij is weer opgestaan.

Het is een spel waarbij je met een ruimteschip van planeet naar planeet vliegt om goederen te verkopen en met missies geld te verdienen. Met het geld koop je steeds betere schepen, en schiet je eventueel de ruimteschepen van medespelers aan gort (hehehe). Dat vliegen gebeurt natuurlijk niet zichtbaar. Je ziet hooguit een kleine animated gif met wat sterren die de suggestie van vliegen wekken. Ben je niet onderweg, dan ben je met je ruimteschip gedockt op een planeet en heb je een planeet in beeld. Het is een realtime tick-based game. Net als bij bijvoorbeeld Tribal Wars weet je na de tik van het uur of je je missie hebt voltooid, of je je medespeler hebt geraakt, etc. Het spel is simpel, goed doordacht en lekker verslavend.
AoA logo

Jubileum: doe mee!

Op 1 januari 2013 viert deze online game z’n tiende verjaardag! Anno 2012 zijn er maar 53 actieve (slaperige) spelers over, vrijwel allemaal Amerikanen. Ha, kunnen we die ingedutte club verrassen met een verdubbeling in spelers op de dag van het jubileum? Misschien wordt AoA dan weer wakker. Doe je mee? In tegenstelling tot Facebook mag je hier gewoon anoniem blijven. Verzin een spelersnaam die bij je past en je bent klaar.

Ondertussen zit ik in de cockpit van mijn Leopard, genaamd Nexus, rustig vliegend van Earth naar Venus en Mercury en terug. Met mijn trage class-2 engine kom ik nog niet zo ver. Wil je me in-game mailen? Stuur maar door naar Foxxy.
Ashes of Angels online RPG

0 Shares:
1 comment

Comments are closed.

Dit artikel is 2.339 keer gelezen