Sinds ik een aantal jaren geleden de overstap van Hotmail naar Gmail maakte heb ik hier geen seconde spijt van gehad. Het leven in Gmail wordt een stuk makkelijker gemaakt door verschillende add-ons. In deze blog zal ik 5 handige add-ons voor jullie op een rijtje zetten.

Taskforce

Taskforce Gmail
Copyright Taskforce

Taskforce is de ideale add-on om je e-mails om te zetten in taken. Op deze manier kun je een stuk georganiseerder werken en bespaar je veel tijd. Als je Gmail zakelijk gebruikt is de combinatie met Taskforce zeker aan te raden. Je hoeft nooit meer een aparte takenlijst bij te houden, dit gebeurt op 1 plek waar je e-mail ook is. Voor privégebruik gebruik ik liever andere tools, zoals Wunderlist.

Taskforce is te downloaden als browser add-on voor Chrome, Firefox en Safari.

ActiveInbox

Een andere add-on waarmee je je e-mail-inbox goed kunt organiseren is ActiveInbox. Ook met deze add-on is het mogelijk om je e-mails om te zetten in taken. Verder kun je verschillende sub-projecten aanmaken binnen een project én kun je zien op welke e-mails door anderen nog actie ondernomen moet worden door de “Waiting On”-status.

Download: ActiveIbox is beschikbaar voor meedere browsers

Google mail checker

Google mail checker is een add-on die ook zeker de moeite waard is om te installeren. Wat doet deze browser-add-on? Simpel: kijken of je nieuwe e-mail hebt. Op deze manier hoef je (als je Gmail altijd afsluit) nooit voor niets naar de Gmail website gaan, omdat je in een oogopslag kunt zien of er nog nieuwe e-mails zijn.

Download: Google Chrome, Mozilla Firefox & Safari

Find Big Mail

Find Big Mail
Copyright Find Big Mail

Bij Gmail heb je natuurlijk veel opslag, zodat je, in theorie, je e-mail niet hoeft weg te gooien. Mocht je ruimte wel bijna op zijn, dan kan Find Big Mail de oplossing bieden. Deze scant heel je mailbox op grote bestanden, zodat je snel kunt zien wat nu de oorzaak van het ruimtegebrek is en de boosdoeners kunt verwijderen om meer ruimte te creëren.

Ga naar de website van Find Big Mail.

Gmail Labs

Naast verschillende losse browserplugins is er ook nog Gmail Labs. Hierin zijn veel toevoegingen voor Gmail te vinden. Zo is er de uitbreiding Undo Send waarmee je het verzenden van een bericht ongedaan kunt maken binnen een bepaalde opgegeven tijd. Een andere uitbreiding is de Default Reply To All-uitbreiding. Hiermee wordt de Reply-knop in Gmail een Reply All-knop, zodat in een mailconversatie met meerdere mensen altijd iedereen wordt gemaild, in plaats van alleen de afzender van de e-mail.

Gmail Labs is te vinden door op het tandwiel rechtsboven te klikken en de optie “Instellingen” te selecteren. Selecteer vervolgens het tabblad “Labs” en activeer de labs die je wilt gebruiken. Klik vervolgens onderin op “Wijzigingen opslaan” om de geactiveerde labs ook daadwerkelijk te activeren.

Er zijn veel handige tooltjes en add-ons voor Gmail te vinden. Gebruiken jullie deze om je inbox overzichtelijker te maken en zo ja, wat vinden jullie handige add-ons voor Gmail? Deel ze in de comments hieronder.

0 Shares:
3 comments

Comments are closed.

Dit artikel is 110.008 keer gelezen