Die Maya’s, dát waren pas trendwatchers. Toen al wisten ze dat het geen zin zou hebben om na 21 december 2012 nog kalenders te maken, want wie heeft nog een kalender nodig wanneer de wereld er niet meer is. En het is bijna zo ver: het einde van de wereld is in zicht. Neeeee, natuurlijk niet echt, al zijn er heel wat pubers die zweterige angstdromen hebben over de inmiddels beruchte, door de Maya’s voorspelde D-Day.

Maar dat de Maya’s ongelijk hebben over de 21ste, betekent niet dat de wereld niet kan vergaan. Er zijn talloze manieren waarop we massaal aan ons einde kunnen komen en de planeet met ons. Met behulp van een van mijn favoriete sites, Wikipedia en de rest van het web deel ik graag mijn meest favoriete End of Days scenario’s met je, zodat je iets nieuws hebt om je druk over te maken vanaf 22 december. Jawel, geen dank is nodig!

Elke dag één killer-optie. Veel plezier.

Buitenaardse wezens

Toen in 1947 een object neerstortte in Roswell in New Mexico was dat het begin van decennialange speculatie en vele conspiracy theorieën over buitenaardse wezens, vliegende schotels, weerballonnen en  een overheid die weigert de waarheid te vertellen.

Of Roswell inderdaad het toneel was van een slechte fileparkeerder van een andere planeet is nooit echt duidelijk geworden, maar dat leven op andere planeten ons fascineert staat vast.

ET of End of Days?

Maar als er inderdaad intelligente wezens zijn op andere planeten en die vinden een manier om ons te bezoeken, wat kunnen we dan verwachten? Zijn het schattige ET’s die graag naar huis willen bellen? Of zijn het eerder moordlustige monsters, die zich voeden met onze essentie? Behalve wat rednecks in het zuiden van Amerika kan niemand het met zekerheid zeggen, maar erover fantaseren kan natuurlijk altijd.

NASA

Maar voordat we dat doen, misschien iets waarmee ik die licht sceptische blik van je gezicht kan vegen. Laten we het hebben over astronaut Edgar Mitchell. Mitchell is één van de 12 mensen die ooit voet op de maan heeft gezet, een redelijk select groepje mensen dus. De Amerikaan was op de maan voor de Apollo 14 missie en pakte de toeristische route, met een maanwandeling (jawel, een moonwalk) van maar liefst 9 uur. Verder heeft de beste man twee Bachelors of Science en een doctoraal in luchtvaarttechniek. Hij wint vast vaak met Triviant!

Waarmee ik maar wil zeggen dat we niet te maken hebben met de eerste de beste redneck die klaagt over anaal onderzoek door bezoekers van een andere planeet. Tijdens een interview op de Engelse radio verzekerde Mitchell de interviewer ervan dat hij zeker wist dat er niet alleen leven is op andere planeten, maar dat die wezens ons ook bezoeken. Jawel en volgens Mitchell is dit bekend bij – in elk geval – de Amerikaanse overheid, die dat geheim natuurlijk bewaakt alsof het om buitenaardse wezens gaat…of wacht..dat dus!

Nu maar hopen dat je nog kan slapen vannacht. Het is misschien goed om erbij te vertellen dat Mitchell rond 2008 aan kanker leed en claimde daarvan genezen te zijn door een man met de fantastische naam Adam Dreamhealer. Volgens de astronaut genas Dreamhealer hem door de kracht van zijn bewustzijn. Dus, misschien kun je hoedje van zilverpapier gewoon op je nachtkastje laten liggen. Mijn voornemen om je sceptische blik te doen verdwijnen is hiermee wel van tafel.

Goden

Dan maar een Europeaan, wij hebben immers een iets minder overontwikkelde behoefte om complottheorieën te verzinnen. Ik stel u voor aan Erich von Däniken. Däniken werd geboren in Zwitserland en ging daar naar een Katholieke school. Al op relatief jonge leeftijd bedacht hij dat hij de interpretatie van de Bijbel die de kerk aanhangt niet accepteerde. Het duurde wat jaren, maar in 1968 schreef hij het boek Waren de goden kosmonauten, waarin hij uiteenzette hoe hij het dan wel zag.

In het kort: dat wat wij nu god noemen of polytheïstische volkeren goden, waren bezoekers van een andere planeet. Voor de mensen van die tijd waren deze wezens goden, met technologie die hen in staat stelde te vliegen en meer. Däniken onderbouwt zijn claim met vertellingen over bouwwerken uit de oudheid waarvan niemand kan verklaren hoe die gemaakt zijn met de kennis van toen, maar ook bijvoorbeeld kolossale tekeningen in Peru die alleen vanaf grote hoogte in hun geheel kunnen worden gezien, rotstekeningen die wel erg op mannetjes met een helm lijken en bijbelse beschrijvingen van een gebeurtenis die we nu zouden herkennen als een nucleaire explosie.

Het boek leest bijna als een spannende roman en start met een niet te ontkennen realiteit: het universum is oneindig groot. Als maar 1% van 1% van 1% van de planeten leefbaar is en daarvan maar 1% ook echt leven bevat en daarvan maar 1% intelligent leven zoals op aarde bevat…dan blijven er nog steeds heel wat planeten over die god-achtige wezens kunnen huizen. Dat zegt hij niet letterlijk zo, maar daar komt de inleiding van het boek wel op neer (hé, ik was 14 toen ik het las). Een fascinerende start, voor een boek vol mitsen, maren en vooral veel als’en. En de vraag die blijft hangen is vooral: waar zijn die aliens nu?

Stephen Hawking

Volgens de meest briljante man op aarde – die tragisch genoeg geen enkele controle meer heeft over zijn lijf en spreekt via een spraakcomputer – is het maar goed dat we niet weten waar die aliens nu zijn. Pfew, dit stuk moet wel gaan over het einde van de wereld en gelukkig redt Hawking mij met zijn ideeën over ander leven in het universum:

“We hoeven alleen maar naar onszelf te kijken om een idee te krijgen van hoe buitenaards leven zich waarschijnlijk heeft ontwikkeld tot iets dat wij liever niet tegenkomen. Ik stel me voor dat ze leven in kolossale ruimteschepen en als nomaden van planeet naar planeet moeten reizen en die koloniseren omdat ze alle natuurlijke bronnen op hun eigen planeet hebben opgemaakt.”

Volgens Hawking moeten we maar niet proberen contact te leggen met aliens: “Als buitenaardse wezens ons zouden bezoeken, dan zou het resultaat ongeveer hetzelfde zijn als toen Columbus Amerika ontdekte, dat liep voor de Indianen niet goed af.” Had ik al gezegd dat Hawking briljant is? En ja, hij is ervan overtuigd dat er dus ander intelligent leven is in het heelal, maar dat we er slim aan doen om daar zo ver mogelijk bij vandaan te blijven.

Dus het einde?

Het einde zou er heel goed uit kunnen zien als in de film Independence Day, met dat verschil, dat Will Smith ons dit keer niet uit de brand helpt. De aliens die ons vinden zijn technologisch zo geavanceerd dat we voor hen de intelligentie hebben van een konijn of ander dier dat wij slachten en opdienen. Misschien laten ze de aarde verder intact, maar de kans is groot dat ze hier komen halen wat ze nodig hebben, alles stukslaan en er dan weer vandoor gaan. Hoe dan ook: wij overleven het niet.

 

Meer lezen?

0 Shares:
4 comments
  1. Leuk stuk… alleen benadert Dhr. Hawking wel aliens alsof zij & wij dezelfde loop zouden moeten hebben doorlopen. Alien betekent letterlijk onbekend… dus wellicht is het echt totaal anders – zowel in mindset als lichaam…. dus hebben we GEEN ENKEL IDEE van wat we er van moeten verwachten.

    Echter – als Anal probing etc. allemaal waar is, dan betekent het 1) dat ze niet bijzonder veel respect voor ons hebben, 2) dat ze ons als gevaarlijk beschouwen (anders zouden ze openlijker zijn in dat ze er zijn…. kijk maar naar hoe wij met testdieren omgaan.. we verstoppen ons er nooit voor) dus wellicht 3) het allemaal is om een invasie voor te bereiden ('t zijn geen experimenten waarbij mensen dood gaan aan niet nader te noemen ziektes – dus is het niet voor medische wetenschap, dus moet het wel zijn om te zien hoe ze ons kunnen overwinnen)

    Just saying

  2. Ohhhh heb je die UFO-series op Discovery al eens gezien? TE SLECHT!

    Meer heb ik niet, eigenlijk…. ik moest het even kwijt. KTHXBAI

Comments are closed.

Dit artikel is 4.785 keer gelezen