Een grote groep twitter-gebruikers ontving vandaag een email met daarin de boodschap dat hun account zeer waarschijnlijk gehackt zou zijn en het verzoek een nieuw wachtwoord aan te maken (zie ook ons eerdere bericht hierover). Het bedrijf heeft nu verklaard dat zij het wachtwoord van de meeste van deze gebruikers per ongeluk hebben ge-reset. 

Een woordvoerder van de dienst zegt dat dit is gebeurd tijdens een routinecontrole, waarbij gekeken wordt of accounts zijn gehackt:

“In gevallen waarbij wij ervan overtuigd zijn dat een account is gecompromitteerd, resetten wij het wachtwoord en versturen we een email aan de account-houder om hem te laten weten dat we dat hebben gedaan. In dit geval hebben wij per ongeluk wachtwoorden ge-reset van een groot aantal accounts waarvoor we geen signalen hebben dat zij gehackt zijn.”

 

Carolyn Penner, woordvoerder van Twitter, wilde niet zeggen om hoeveel accounts het gaat. Wel benadrukt zij dat er geen sprak is geweest van een grootschalig lek of veiligheidsrisico.

BRON: Reuters

0 Shares:
Dit artikel is 2.555 keer gelezen