In een poging meer transparant te zijn over het verdwijnen van tweets, is twitter begonnen volgers op de hoogte te stellen wanneer een persoon een link plaatst die inbreuk maakt op de rechthebbende.

In 1998 ondertekende president Clinton de Digital Millennium Copyright Act  en werd de DMCA een wet. Dit verplicht twitter links te verwijderen op verzoek van de auteursrechthebbende om wettelijke aansprakelijkheid te voorkomen.

Maar nog niet zo lang geleden verdwenen tweets met links die deze wet aan hun laars lapten regelrecht in de ‘etherbak’. Gebruikers vroegen zich ook regelmatig af wat er met hun tweet was gebeurd.

Wanneer er nu een tweet wordt gedelete, laat twitter een bericht achter in je tijdlijn met een link naar het auteursrechtbeleid.

YouTube geeft de kijkers overigens ook een notificatie wanneer er video’s verwijderd zijn om deze reden.

@jer, manager juridische zaken @Twitter, zei het volgende in een tweet:

Twitter-gebruikers kunnen de “ingehouden tweet,” zoals twitter het noemt, aanvechten. Twitter adviseert gebruikers om niet opnieuw dezelfde tweet te plaatsen totdat het geschil is opgelost. Voor de beeldvorming. Dit kan dagen of weken duren.

Plaats je dezelfde verwijderde tweet toch dan kan dit resulteren in permanente schorsing van je account, laat twitter op de website weten.

In de eerste helft van 2012 ontving twitter in de Verenigde Staten 3.378 verzoeken om auteursrechtelijk beschermd materiaal te verwijderen.

0 Shares:
Dit artikel is 3.349 keer gelezen