Het was voor mij een verrassing, maar er blijkt dus meer in de wereld te gebeuren dan alleen maar internet. Stand-up comedian Menno Stam licht wekelijks op 42bis het meest opvallende nieuws uit in zijn video-column Bijbabbelen met Menno. Zodat wij webnerds net kunnen doen alsof we ons ook heus wel met andere happenings bezig houden. 

 

httpv://www.youtube.com/watch?v=MuhS3WKWo40

 

Diederik Stapel is definitief ontmaskerd als een fraudeur van het allerhoogste niveau.

Wat een uitgelezen kans om eens te doen wat ik al sinds het vroegtijdig verlaten van de Vrije Universiteit heb willen doen:

Als leek, een hoogleraar verslaan met beter wetenschappelijk onderzoek.

Nu ben ik niet echt bekend met de Sociale psychologie dus deze uitdaging ga ik alleen aan op wetenschappelijk onderzoek.

Niet inhoudelijk!

Voor je het weet komt die Stapel-gekkerd zijn broze egootje opkrikken ten koste van mijn beperkte kennis!

 

Wat is mijn onderzoeksthema? Macaroni!

Zoals de Italianen altijd zeggen; de “proof is in the pasta”

 

En ik moet zeggen, ik ga de wereld choqueren met een baanbrekend onderzoeksresultaat.

Ik heb het geheim achter vlug-kokende macaroni ontrafelt!

 

De gewone man denkt natuurlijk dat vlug-kokende macaroni op de een of andere manier dusdanig is bewerkt dat hij vlugger kookt.

Een logische veronderstelling want het heet nu eenmaal vlug-kokend.

In tegenstelling tot de gewone macaroni die slechts wordt aangeduid als macaroni.

 

De gewone macaroni, die ik hierna zal omschrijven als Macaroni, heeft een kooktijd van 9 minuten

De vlug-kokende macaroni, die ik hierna zal omschrijven als vlug-kokend, slechts 5 minuten

Hoe kan dat, hoe kan dat?

 

Dames en heren na ik heb empirisch bewezen dat het verschil tussen vlug-kokende en macaroni is gebaseerd op: Grootte!

 

Ja, je bek valt er van open, maar het is echt zo.

De vlug-kokende is de helft kleiner dan de macaroni

En ook de helft zo zwaar: 6 macaroni’s staan gelijk aan 12 vlug-kokende

 

Gaat er al een belletje rinkelen? Nee maar wel een kookwekker!

We zijn al die tijd doelbewust voorgelogen.

De vlug-kokende is helemaal niet vlug-kokend

Er is niet een of ander geheim foefje ontdekt op de Universiteit van Honig.

 

Ik heb deze week de laatste hand gelegd aan de voorlopig laatste Topchef.

Ik heb voice over teksten geschreven voor alle vijf seizoenen.

Dat is 229 uur kooktelevisie.

Als ik daar iets van geleerd heb, naast de kerntemperatuur van een ossentong,

is het wel; Koken is koken.

Iets kleiner kookt sneller dan iets groters.

Dat is geen magie, dat is massa

Kleine macaroni snel => grote macaroni iets langer

Garnaal snel => Kreeft iets langer

Baby van 3 maanden snel =>  Justin Bieber nooit lang genoeg.

 

De gevolgen van dit onderzoek zijn verstrekkend.

De Whatsapp-duim is peanuts vergeleken bij de miljoenen kinderen die hun handjes naar de Filistijnen hebben geholpen met macaroni mandjes voor moederdag.

 

Ik heb al 2000 slachtoffers gesproken en zij hebben allemaal bevestigd dat ze kampen met significante problemen.

Ik kan de namen openbaar maken, maar helaas heb ik iedereen voor lichamelijk onderzoek doorgestuurd naar neuroloog Ernst Jansen Steur.

Dus wetenschappelijk valt nu niet meer aan te tonen of hun problemen voortkomen uit verkeerd gebruik van Alzheimer medicijnen, een onnodige hersenoperatie of te lang knutselen met vlug-kokende macaroni.

 

Wel kan ik onomstotelijk bewijzen dat vlug-kokende macaroni niet vlug-kokend is maar kleiner dan macaroni.

En dat is wetenschappelijk een grotere prestatie dan alle werken van Diederik Stapel.

 

Voor zijn laatste broddelwerkje verwijs ik u graag door naar de betere boekhandel afdeling fictie.

Mijn onderzoeksrapport is op te vragen op www.kleinemacaroni.nl

 

Dus begin maar vast met lezen,

Dan kom ik volgende week gewoon weer gezellig bijbabbelen.

0 Shares:
Dit artikel is 2.875 keer gelezen