Het is voor de meeste mensen een tijd geleden dat ze werkwoordspelling geleerd hebben en sommige van de regeltjes ben je mogelijk vergeten. Dankzij de vele taalpuristen op Twitter is de kans groot dat je regelmatig wordt gewezen op een fout. Om dit soort gênante momenten te voorkomen is er nu de app Dees & Tees.

Dees & Tees

Deze geniale app was er al een tijdje voor op de iPhone en is nu ook ook eindelijk voor Android!

De app helpt je om je kennis op peil te brengen. En het mooie is: na een tijdje heb je de app niet meer nodig. Want als je de app regelmatig gebruikt (als je even niet meer weet of het word of wordt is) dan kun je binnen korte tijd helemaal zonder. En voordat je het weet gedraag jij je als taalpurist en verbeter je mensen op Twitter ;-)

Het geniale aan de app is namelijk dat je een aantal vragen moet beantwoorden over het werkwoord dat je wilt spellen. En als je dit gedaan hebt, zie je niet alleen direct hoe je het woord schrijft, maar heb je ook geleerd hoe je tot die beslissing komt.

 

Gênante momenten

Met de app Dees & Tees zul je de onderstaande fouten niet snel meer maken.

0 Shares:
4 comments
  1. Rare app. Als je alle grammaticale benamingen weet dan kun je ook d/t wel goed doen lijkt me. :)

  2. Dit komt van de methode bij mij op school!
    daar leer je ook of et een d of een t is en daar heb je ook dezelfde vragen
    en ik heb er veel van geleerd!

Comments are closed.

Dit artikel is 10.396 keer gelezen