Dat je je tweets op je eigen website kunt binnenhalen weet je natuurlijk allang. Dat kan namelijk met de widget die Twitter daar zelf voor heeft ontwikkeld. Is dat even aan je voorbijgegaan óf ben je tegen wat problemen opgelopen tijdens de installatie ervan? Dan vind je in dit artikel info over de twitterwidget en wat alternatieven.

Hoe werkt dat dan?

In een paar stappen maak je eigen code aan:

  • je logt in op je account
  • je gaat naar https://twitter.com/settings/widgets
  • je vult de benodigde gegevens in (je kunt zelfs een link-kleurtje kiezen)
  • bij ‘Domains’ vul je de url in van de website waar je de widget wilt tonen
  • je klikt op ‘save changes’
  • kopieer de code die linksonder in het schermpje verschijnt en plak dit in de HTML van je website op de plek waar je de timeline wilt binnenhalen

Klaar!

Eerhm, het werkt niet

Dat kan kloppen. Er is namelijk iets met deze widget: hij wordt niet in alle browsers getoond. Het is blijkbaar moeilijk om dit te herstellen, want in de afgelopen maanden zijn er meerdere meldingen over gedaan binnen dev.twitter.com (platform voor Twitter Developers), maar het is nog niet opgelost. In mijn eigen geval wordt de box wel getoond binnen IE8.0 en IE9.0, ook in compatibiliteitsweergave, maar niet binnen Chrome. Daar verschijnt alleen een linkje naar mijn tijdlijn op Twitter. Jammer, want als de widget het wel doet kunnen bezoekers direct vanuit jouw website tweeten.

Op diverse sites wordt aangeraden om bij problemen in ieder geval het domein zowel met als zonder www. in te vullen, dus zo: www.jouwdomeinnaam.nl, jouwdomeinnaam.nl. Het is niet gezegd dat dit helpt, zelfs niet als je de volgorde omdraait. Ze zullen het vast nog in orde maken, daar bij Twitter. De vraag is alleen wanneer.

Wanhopig? Doe dan dit

Wil je nú iets wat goed werkt? Er bestaan verschillende alternatieven voor de widget van Twitter. Toppers zijn: Sea of Clouds en Juitterbox. Van de laatste is iets lastiger om de css aan te passen aan je eigen wensen (bovendien is de site down op het moment dat ik dit schrijf). Gebruik je WordPress dan heb je ruime keuze uit verschillende plug-ins.

Ken je meer goede en redelijk eenvoudige scripts voor het embedden, deel ze dan met ons en reageer op dit artikel.
Weet jij de oplossing voor de bug van de Twitter Widget? Laat van je horen!

hoe embed ik mijn timeline
meest voorkomende problemen bij embedden timelines
keuzes voor embedden

0 Shares:

Comments are closed.

Dit artikel is 4.774 keer gelezen