Doen jullie ook mee aan de incheck mania? Dat je overal waar je bent via je phone incheckt? En dat je zo je vrienden laat weten waar je bent? Ik wel! En ik vind het leuk! En ik merk dat steeds meer mensen gebruik maken van diverse check-in apps.

Hieronder een greep uit de hoeveelheid check-in apps van dit moment.

Foursquare

Wie kent het niet? Dit is echt een topper onder de check-in apps. Op veel plaatsen kun je inchecken en komt de plaats/spot nog niet voor in de lijst, kun je deze zelf toevoegen. Het inchecken wordt leuk gemaakt door de badges die je ermee kunt verdienen. 4square heeft een chat functie, en je kunt een foto van de plaats/spot maken en deze bij het inchecken meesturen. Echt leuk!

Loca.li 

Ook met loca.li kun je zoeken naar spots en chatten met je vrienden. Je kunt iedereen laten weten waar je bent door in te checken. Deze app is alleen beschikbaar in Apple appstore.

 

 Yelp

Ben je op zoek naar een restaurant of bar? Of wil je shoppen in een bepaalde winkel? Op zoek naar een benzinepomp in de buurt? Dan is Yelp iets voor jou. Je kunt reviews lezen, foto’s bekijken en inchecken op de spot waar je bent. Yelp werkt met Augmented Reality, wat we kennen van Layar. Monocle van Yelp legt als het ware een laag van informatie over je phone heen, wanneer deze in de foto stand wordt gebracht. Voor zowel Apple als Android.

 

Sonar

Een redelijk onbekende check-in app  (voor mij in ieder geval) is Sonar. Je kunt inloggen met Facebook en om te zien wat er om je heen gebeurt maakt de app gebruik van Foursquare. Je moet de app dus connecten met 4square. De app werkt eigenlijk hetzelfde als Foursquare en heeft ook bijna dezelfde functies. Niets nieuws onder de zon dus. Op de map zie je precies waar je vrienden zich bevinden, en zelfs waar future friends zich bevinden. Het ziet er wel leuk uit maar gaan we dit massaal gebruiken zoals foursquare? Ik weet het niet. Sonar is beschikbaar voor Apple en Android.

 

Miso

Hiermee kun je je vrienden laten weten naar welk televisieprogramma je kijkt, of naar welke film. Zelfs internet televisie wordt ondersteund. Ook hier kun je badges verdienen met het inchecken (waar hebben we dat eerder gezien?). Geen locaties of spots dus. Waar je naar kijkt kun je delen via Twitter en Facebook. Miso is beschikbaar voor Apple en Android.

 

I was here

Dit is wederom een location based app. Werkt ongeveer hetzelfde als alle anderen, zoeken naar spots en inchecken. IWH is tot nu toe alleen beschikbaar voor iPhone en iPad.

 

Overig

Natuurlijk kun je ook gewoon inchecken via Facebook, Google+ en Path.

Wat is dan de beste check-in app?

Persoonlijk ga ik voor Foursquare. Met 20 miljoen gebruikers is dit ook het grootste check-in platform. Wat ik goed vind aan Foursquare is de gebruiksvriendelijkheid,  en de connecties met Twitter en Facebook. En je kunt reageren op een check-in van een vriend. Het platform wordt door de makers steeds verbeterd, er komen regelmatig updates uit, zodat alles soepel en makkelijk verloopt. Ik vind Foursquare dan ook de meest toekomstbestendige check-in app.

 

Heb jij een andere favoriete check-in app die hier niet wordt genoemd?

Laat het me weten!

 

0 Shares:
6 comments
  1. Ik mis hierin GetGlue enorm! Vergelijkbaar met Miso, maar dan inchecken op alles, films, muziek, boeken, onderwerpen. Net als Miso en 4sq krijg je stickers, alleen bij GetGlue kun je bij een bepaald aantal de stickers op laten sturen! Echt, fysiek! Die je ergens op kunt plakken, je rugzak of pennenbak bijvoorbeeld! Echt geweldig!

    1. Ja veel mensen gebruiken GetGlue. Ikzelf (nog) niet. Lijkt me idd een goed platform. Thanks!

  2. Untappd! De Foursquare voor bier app, dus niet alleen waar je bent maar ook inchecken welk biertje je drinkt. Je ontdekt er leuke kroegen en lekkere biertjes door, wel verslavend ;-)
    Oja en toffe badges!

Comments are closed.

Dit artikel is 3.345 keer gelezen