In navolging van Ambert Alert is er nu ook Global Pet Alert. Een handige app om een pushbericht te versturen bij vermissing van je huisdier. Hiermee kun je supersnel handelen, in de hoop je hond, poes of andere trouwe huisvriend zo vlug mogelijk terug te vinden.

Met de applicatie op je mobiele telefoon verstuur je met één druk op de knop je alert en informeer je direct je omgeving van de vermissing. Gebruikers van de app krijgen op hun scherm een overzicht te zien, met daarop de foto, naam en omschrijving van het vermiste huisdier. De makers van Global Pet Alert bekijken eerst wel of het om een betrouwbare melding gaat. Dit om te voorkomen dat grapjassen misbruik maken van het initiatief.

Sterk netwerk

Hoe meer mensen de app downloaden, hoe beter natuurlijk. Want hoe meer mensen bij Global Pet Alert zijn betrokken, hoe sterker het netwerk wordt. En hoe groter de kans dat een vermist huisdier bij zijn baas terecht komt.

Compleet

Heb je de applicatie gedownload, dan ga je naar instellingen. Daar vul je je persoonlijke gegevens in. Die zijn nodig voor het verzenden en ontvangen van de alerts. Daarna kun je het profiel van je huisdier opstellen. De makers raden aan dit meteen compleet te hebben, zodat je bij vermissing direct kunt handelen.

Melding

Om te voorkomen dat je vermissingen uit alle hoeken van het land krijgt, kun je aangeven binnen welke straal je een melding van een vermist huisdier wilt ontvangen. Dat is handig, want vaak zoek je toch in je eigen straat, buurt of woonplaats. Bovendien voorkom je zo dat je zoveel alerts krijgt, dat je door de bomen het bos niet meer ziet.

Geen huisdier? Doe mee!

Ook mensen zonder huisdieren kunnen de app gebruiken. Want iedereen kan helpen kijken en zoeken, is het idee. De app is zowel op iOS als op android-telefoons te downloaden. Je kunt Global Pet Alert ook volgen op Facebook en Twitter.

0 Shares:
1 comment

Comments are closed.

Dit artikel is 3.009 keer gelezen