Toen de eerste iPod nano uitkwam, kreeg ik deze van mijn vriendje en zuinig als ik ben moest hij worden verzekerd (de iPod niet het vriendje). Ruim zes jaar lang is deze iPod verzekerd geweest voor drie euro per maand. Als je nagaat hoe snel de waarde van dit apparaat daalt en hoeveel het kostte dan heb ik me aardig onnodig scheel betaald. Had ik nu maar de OpzegApp gehad!

De OpzegApp

Het is eigenlijk niet de app, maar de dienst erachter die het zo handig maakt. In de applicatie heb je een allereerst een alfabetische rubrieklijst met alle soorten abonnementen die je kan opzeggen: bonden, energie, goede doelen, internet, kranten, loterijen, omroepen, politieke partijen, sportclubs, telefonie, televisie, tijdschriften, verzekeringen en overige. Per categorie krijg je een nieuwe alfabetische lijst te zien met resultaten van bedrijven en instanties.

Je kunt een in-app-opzegbrief kopen van € 1,79 die de makers van de app voor je versturen naar het juiste adres of afdeling. Je vult je abonnementsgegevens in op het formulier van de betreffende instantie. OpzegApp maakt een standaardbrief die ze namens jou versturen en waarvan je zelf per e-mail een PDF-bestand krijgt. Als je geen bevestigingsmail ontvangt, nemen ze contact op met de organisatie om het opzeggen alsnog af te ronden.

Slim businessmodel

Het is een slim businessmodel en geen onredelijke prijs voor de gebruiker. Zonder deze app zou je anders zelf een envelop en postzegel kopen, naar een adres speuren op een onoverzichtelijke website of nog erger een flinke tijd besteden aan het doorkruisen van het 0900-menu.

Persoonsgegevens veilig?

Gezien het prijspeil van het nieuwe initiatief voor de iPhone, waren ze bij iPhone Club wel benieuwd of er nog een ander verdienmodel achter de app zat. Woordvoerder Mark Hameetman van de Opzegapp belooft dat het niet in het doorspelen van de verzamelde persoonsgegevens zit:

“De persoonsgegevens worden opgeslagen om zo na verloop van tijd de verzender te vragen of er een bevestiging is doorgekomen. Zo willen wij de opzeggers van begin tot eind ondersteunen in het opzegproces. De gegevens zullen niet worden verkocht, ze worden enkel doorgespeeld door middel van de opzegbrief naar het desbetreffende bedrijf. Maar dat is niet meer dan logisch. Verder zal er geen verspreiding plaatsvinden van de persoonsgegevens naar externe bedrijven.”

0 Shares:
Dit artikel is 2.079 keer gelezen