Een verzameling foto’s die wereldwijd op precies hetzelfde moment gemaakt zijn; dat is wat de uitkomst wordt van ‘The Montblanc Worldsecond‘, een fotoproject dat door – hoe verrassend – Montblanc is geïntroduceerd.

In dit project maken smartphones van deelnemers over de hele wereld via de bijbehorende app dagelijks een foto op exact hetzelfde tijdstip. Dit tijdstip wordt ‘The Montblanc Worldsecond‘ genoemd.

Automatisch

Bron afbeelding: Montblanc

Zodra je de app gedownload hebt, zie je een klok die aftikt naar de eerstvolgende worldsecond. Zodra die seconde is bereikt, maakt je smartphone automatisch een foto. Vijf minuten voor het moment daar is, krijg je een bericht. Dat geeft je even tijd de camera op iets interessants te richten. Na het aftellen van de laatste seconde worden over de hele wereld foto’s gemaakt. De foto’s worden automatisch geüpload naar de website waar alle beelden als een mozaïek op de achtergrond worden getoond.

Wereldwijd

Het klinkt erg leuk. Foto’s van over de hele wereld die op precies hetzelfde moment gemaakt zijn. Waar de ene persoon zijn avondmaaltijd nuttigt, laat de ander een zonsopgang zien. Het is interessant te zien waar verschillende mensen op hetzelfde moment mee bezig zijn. Je kunt ook zien in welke stad de foto is gemaakt en de app rangschikt de foto’s per tijdzone.

Horloges

In eerste instantie verwonderde ik me over het horloge dat boven de timer te zien is. Maar ik kwam er al snel achter dat Montblanc onder andere horloges maakt.  Wie deelneemt aan het project kan ook prijzen winnen. En ja, je raadt het al: een horloge van Montblanc. Eén persoon krijgt deze prijs voor de foto die hij of zij gemaakt heeft. Een tweede prijs is er voor degene die de mooiste fotoverzameling heeft aangemaakt.

Worldsecond 1

De eerste worldsecond was op 1 november. Om 15:16:01 gebeurde dit in New York en Berlijn:

New York
Berlijn

Doe jij mee?

Het lijkt erop dat nog niet veel mensen van dit bijzondere project hebben gehoord, want er zijn nog niet bijster veel foto’s te zien. Misschien heeft het wat meer bekendheid nodig. Ik heb me alvast aangemeld en ben benieuwd naar mijn eerste fotomoment! Ga jij ook meedoen?

httpv://www.youtube.com/watch?v=pjOR3wDwPyY

0 Shares:
Dit artikel is 2.751 keer gelezen